Åka karusell, äta karamell och fröjdas hela dagen uti Ljungbyhed!

Ett säkert inslag på sensommaren som uppskattas av stora som små besökare och knallar från hela landet är välbesökta Ljungbyheds Gammelmarknad.

Fredagen den 14 augusti och lördagen den 15 augusti är det dags för årets upplaga som erbjuder allt från marknadskarameller till tivoli!
– En nyhet för i år är att vi har ett helt nytt tivoli som kommer och gästar oss, Hassans tivoli, så det blir lite modernare karuseller för alla barn, säger Bo Rosengren som är ordförande i Ljungbyheds Köpmanna- och Företagareförening.

En annan nyhet är på marknaden är Klippans ungdomsorkester som kommer att spela klockan 12 på lördagen.
Bo har varit med och arrangerat marknaden i cirka tio år.
– Det har inte varit så mycket förändringar under den tiden. Vi är en ganska stabil marknad med ungefär 120-130 knallar som kommer varje år. Marknaden är ett sätt för Ljungbyhed att synas på kartan, och det droppar in anmälningar redan tidigt på året till marknadsplatserna. Givetvis kommer vår populära positivhalare också att finnas på plats i år igen under fredagseftermiddagen.

Marknaden skapar fler evenemang i byn

Ljungbyheds Köpmanna- och Företagareförening är med och arrangerar tre stora evenemang årligen: Blåkullekul, Julskyltningen och Gammelmarknaden.
– Intäkterna och överskottet från marknaden gör att vi kan finansiera de andra evenemangen, så det är viktigt både för föreningen och Ljungbyhed, fortsätter Bosse.

I vanlig ordning anordnas också det traditionella ”Hasaloppet” i parken. Tävlingen för alla föreningar och företag som är sugna på att åka skidor på gräs! Årets lopp startar klockan 11 på lördagen. ”Hasaloppet” brukar locka en glad och högljudd publik. Det är viktigt att heja fram skidåkarna så de orkar hålla god fart runt banan i parken.

Marknadsknallarna verkar trivas på Ljungbyheds Gammelmarknad.
– Vi serverar frukost till alla knallar varje morgon, något som de uppskattar. Vårt mål år att alla ska uppleva marknaden som gemytlig och familjär, och det tycker jag att vi har lyckats med, avslutar Bo och hälsar alla välkomna till årets Gammelmarknad i Ljungbyhed.