Adapt Media går in i en ny fas!

1 juli 2007 startade Bengt Wetterberg sitt företag Adapt Media. En resa som inneburit många upplevelser, möten och lärdomar som nu går in i en ny fas. Den 31 juli tar Daniel Kristensson och Jimmy Andersson över som nya ägare av företaget. Samma anda, kvalitet och professionalism kommer fortsätta att genomsyra företaget och dess produkter.

Bengt Wetterberg hade i flera år varit anställd i olika roller i den grafiska branschen när han tog steget och startade en reklambyrå i Klippan.
– Jag ville prova mina teorier om hur man lyckas driva ett litet, trevligt och effektivt företag med både hjärta och hjärna, säger Bengt.

– Bengt och jag har ibland skojat om att jag skulle ta över Adapt Media någon gång. När vi började diskutera mer på allvar om ett övertagande så kände jag att nu var tiden inne. Det ledde till den lösning som vi nu kommit fram till, säger Daniel.

– Daniel, Bengt och jag har samarbetat sida vid sida på olika sätt i många år inom den grafiska branschen och vi ser stora möjligheter i Adapt Media, fortsätter Jimmy som också driver det framgångsrika sportfiskeföretaget Nordic Sea Angling.

Daniel kommer axla rollen som VD. Det innebär att Daniel är den som kommer att finnas på Adapt Medias kontor och sköta den dagliga verksamheten och tillsammans med personalen också ha kundkontakter. Jimmy kommer att ha ett övergripande ansvar för marknad och ekonomi.

Stort hjärta i utökad verksamhet
För Bengt har det under alla åren varit viktigt att alla som besökt Adapt Media ska ha känt sig välkomna till företaget. Ett litet företag med ett stort hjärta helt enkelt!

– De första åren köpte vi in själva trycktjänsten men så småningom dök behovet att kunna utför tryckningen ”i huset” upp. Det är en stor fördel att ha tryckmöjligheter i våra egna lokaler och på så sätt kunna ha kontroll över hela processen, fortsätter Bengt.

Det är en tajt och slimmad organisation med en modern maskinpark som byggts upp under åren i Adapt Medias lokaler på Norra Skolgatan i Klippan. Hemsidor, tidskrifter, broschyrer, tryckt material och foldrar hör till lite av allt det som produceras på Adapt Media. Under Jimmy och Daniels ledning kommer maskinparken dessutom att bli ännu större!

– Bland våra nysatsningar finns en hel del nya maskiner för att kunna utöka produktsortimentet. Min bror Jimmy Kristensson kommer att anställas i företaget och ansvara för den nya satsningen på storformat och även jobba med digitaltrycket. Vi kommer också satsa på webblösningar med inriktning på web-to-print, säger Daniel.

”Nytt liv” och förväntansfulla nya ägare

Bengt Wetterberg hade egentligen tänkt arbeta några år till, men när diskussionerna med Daniel och Jimmy tog fart såg han en ny dörr öppnas.
– Det blir en ny vardag i ett lugnare tempo att vänja sig vid. I augusti och september jobbar jag heltid tillsammans med Daniel för att överbrygga de kundrelationer och arbetsrutiner som är uppbyggda genom åren. Från den 1 oktober ska jag jobba vidare en dag i veckan på Adapt Media med dessa arbetsuppgifter. Det känns bra för då blir det inte ett så abrupt avsked från mina fina arbetskamrater. De tillhör ju i princip familjen numera! Så småningom får jag se vad jag ska fylla vardagen med, men det ska inte vara något problem, säger den snart ledige Bengt.

– Åren med Adapt Media har varit lärorika, roliga, framgångrika och så klart även tuffa då och då. Jag ångrar dock inte en sekund att jag satsade på ett eget företag. Det är med varm hand och stort förtroende jag nu lämnar över företaget och personalen till Daniel och Jimmy. Det är roligt att se att företaget jag startade för åtta år sedan lever vidare och att det kommer in nya, unga krafter som kan utveckla det. Jag vill också passa på att tacka alla kunder, leverantörer och alla människor som jag kommit i kontakt med under åren som gått, avslutar Bengt.

– Det känns utmanande och utvecklande att ta över Adapt Media. Att driva ett företag, få komma med nya idéer och att utveckla det befintliga känns spännande. Vi är båda entusiastiska och förväntansfulla på äventyret som börjar nu, säger Daniel och Jimmy.