Zignerat Zachhau

Nu närmar sig semestern och jag tänkte jag skulle göra en halvårs-summering. Liksom för att stämma av lite om sådant jag skrivit om sedan vi tågade in i 2015. Har man sagt A får man säga B o.s.v. Så ni slipper ligga sömnlösa och undra hur det går med min matlagning, trädgårdsdrömmarna, Ötzi-maten, husletandet och loppisfynden.

Matlagningen – dessvärre går det inte framåt. Varannan vecka kommer en matkasse hem till oss. Jag hatar när det är maträtter med kött som ska stekas och inte göras i ugn. Vill inte ge mitt barn och make trikiner och andra otrevligheter.

Träningen – jag äger fortfarande ett träningskort. Det räcker väl?

Husletandet – jag missbrukar Hemnet och varje hus jag hittar som känns rätt tror jag är HUSET med stort H. Så åker vi på visning och det är alltid något fel. Det lutar (ett hus gjorde verkligen det), ligger fel eller kostar för mycket.

Ötzi-kosten – Stenålderskosten. Ötzi och jag har tagit en paus. Det var inte honom det var fel på, det var mig. Jag blev trött på mandelmjöl i allt, ägg och kokosmjölk. Så Ötzi får vila i kokboksskåpet. Där är han ganska ensam faktiskt. Jag har sålt alla Viktväktarböckerna. Numera läser jag mest i ”7 sorters kakor”.

Loppisfynden – senaste impulsen var vackra glas, någon liten prydnadsfigur och glitter. Superlim på det och vips så har man en vacker liten paljett-djur-grej. Jag gjorde alldeles för många och gav bort till höger och vänster. Det tråkiga är bara att superlimmet släppte. I mitt vardagsrum och hos alla som fått denna lilla gåva såg det plötsligt ut som en enhörning gått in och kaskadspytt glitter. Fast lite glitter i vardagen har väl aldrig skadat?

Trädgården – här måste jag ändå få säga att det går framåt! Från att ha fyllt växthuset med tusentals plantor är där nu endast EN liten paprikaplanta som jag kommer ihåg att vattna då och då. Annars har jag lagt allt krut på solcellslampor i år. Trädgården ser ut som ett litet tivoli när solen behagar visa sig. Saker man ser från månen: kinesiska muren och vår upplysta trädgård.

På tal om solen. Nu är det sommar! Semester, sol, bad, drömmar, förväntningar, böcker som ska läsas och regisserade Instragrambilder kommer fylla dagarna för många. Om vi ska kompenseras för den kalla inledningen på sommaren så förväntar jag mig minst 22 grader, vindstilla och bara någon liten stilla sommarregnsdroppe på det öppna fönstret. Vi hörs igen när hösten knackar försiktigt på dörren!