Fulltecknad sommar för Årets företagare i Perstorp

Dansbandet Donnez med kapellmästare Donald Laitila i spetsen har mycket på gång året om. Just sommaren 2015 händer det extra mycket för Perstorpsbandet som laddar för en hektisk turnésommar, har blivit nominerade till Årets dansband med (eventuell!) prisutdelning vid dansbandsveckan i Malung och dessutom tagit emot priset: Årets företagare i Perstorp!

Donald Laitila driver Donnez tillsammans med de andra i bandet. Dessutom driver han Railways Studio, beläget i Perstorp, där bandet spelar in många av sina skivor.
– Jag fick ett samtal att jag gärna fick medverka vid nationaldagsfirandet i Hembygdsparken i Perstorp. Vi hade spelningar den dagen så det blev lite hektiskt, men jag kunde närvara både i parken och på spelningarna. Och där fick jag överraskande ta emot priset som årets företagare i Perstorp, säger en stolt och glad Donald.

– Det känns riktigt skoj att få en lokal utmärkelse så här och bli uppmärksammad för vad man gör, fortsätter Donald.

– Vi fick utmärkelsen tillsammans i Donnez. Vi är fem heltidsanställda och det är jag som driver företaget. I företaget finns artistverksamhet, både med Donnez och Railwaystudios.
Som årets företagare i Perstorp får man förutom ära och berömmelse också en fin statyett. Den står prydligt i prisskåpet på Railway Studio.

Livstil, Guldklave och 60-tals skiva

År 2010 medverkade Donnez i Dansbandskampen på SVT. Sedan dess har de hunnit släppa många skivor och turnerat i hela Sverige.
– Det här jobbet och livet är kul men det är mycket arbete. Att turnera och spela så som vi gör är en livsstil.
Sommaren innebär full fart för bandet. De har spelningar i princip varje dag och dansbandsveckan i Malung är extra spännande för Donnez detta år.
– Vi är ett av tre nominerade band som har chans att få en Guldklave som årets dansband.
När sommaren är över är det dags för en ny skiva.
– Vi gjorde en julskiva förra vintern som blev väldigt uppskattad. Vi tänkte fortsätta på ”tema”spåret och göra en skiva med 60-tals låtar.
Söderås Journalen håller tummarna för Donnez och uppdaterar givetvis dig som läser om huruvida det hamnar en Guldklave i prisskåpet på Railway studio eller ej!