Guldkant till föreningskassor!

Med en uppvisning av duktiga trampolinhoppare från Klippans Gymnastikkrets, fika, blommor och
STOOORA checkar delade Sparbanksstiftelsen Skåne
tillsammans med Swedbank i Klippan den 28 maj ut 120 000 kronor till olika lokala projekt i Klippan och Perstorp. Välkomna bidrag som ger föreningarna möjlighet att göra och satsa på det där lilla extra.
– Detta är det bästa uppdraget på hela året, konstaterade Swedbanks kontorschef i Klippan och Perstorp, Per Johansson, som tillsammans med Bo Svensson, styrelseledamot i Sparbanksstiftelsen och förtroendevalde Peter Danielsson delade ut stipendierna.

– Som en av ägarna i Swedbank använder Sparbanksstiftelsen Skåne avkastningen av aktierna till att främja den lokala utvecklingen, fortsätter Bo Svensson.

Två gånger om året delas stipendierna ut och det går att ansöka till nästa omgång mellan den 1 augusti och 30 september.

Skolprojekt för idrott och hälsa

De glada stipendiemottagarna gick fram och tog emot blommor, checken och berättade lite om sina respektive verksamheter samt hur pengarna ska användas.
– För att rekrytera nya medlemmar så måste man visa att man finns. Det gör vi genom vårt skolprojekt, säger Catarina Harden och Helena Svensson från Friluftsklubben Boken i Perstorp.

De ska använda pengarna till sitt lyckade skolprojekt som innebär att de låter alla elever i årskurs F-9 i Perstorps kommun prova på orientering.
– Nu kan vi köpa in bättre utrustning, och det är verkligen kul att se vilket genomslag vi haft genom detta arbete. Förra året fick vi cirka 30 nya medlemmar, jämfört med åren innan då det bara var en handfull nya, säger Catarina.

Oerhört viktigt bidrag och hjälp

Jonas Thörnqvist och Jeanette Friberg från Bruksspelet tog emot stipendiet åt Teaterföreningen Amabile.
– Nu när vi för första året står på egna ben (tidigare har Bruksspelet varit ett så kallat EU-finansierat Leaderprojekt, red. anm.) är detta bidrag oerhört viktigt och tacksamt för oss. Utan den här typen av hjälp, från sponsorer och alla som stödjer oss, hade vi inte klarat det, säger Jeanette Friberg.

– Vi vill kunna hålla en kvalitet som attraherar publiken. Att göra en sådan här produkt, både manus, musik och allt omkring, kostar pengar och genom detta stipendium får vi hjälp att få det att räcka till, säger Jonas Thörnqvist.

Ceremonin avslutades med lite mingel och alla de lyckliga pristagarna återvände till sina föreningar för att fira den glada nyheten!

Följande lokala projekt inom forskning, näringsliv, utbildning, kultur och idrott i Klippan och Perstorp fick stipendium:
Teater Amabile, Nyckelharpsfolket, Gymnastiföreningen Activa,
Klippans Förenade Fotboll, Klippans gymnastikkrets, Scouterna Östra Ljungby, Ljungbyhed scoutkår, Floor ball Club Viljan, SPF Seniorerna Eken Perstorp, Klippan RC Klubb, Friluftsklubben Boken, Smaker från Söderåsen