Digitala bilder på årets Guldfiskengala

Mellan den 21 maj och 5 juni har eleverna på estetiska programmet på Åbyskolan ställt ut i Konsthallen i Klippan. Eleverna har visat upp olika typer av digitala bilder skapade under kurser som Fotografisk bild och Digitalt skapande.

Den 28 maj hade man Guldfiskengalan för tredje året i rad. En tradition för den estetiska linjen där de får chans att visa upp vad de skapat.
– Det gick väldigt bra. Det kom mycket folk. Familj och vänner dök upp och vi visade fem kortfilmer plus en extra i pausen, säger Frida Johansson från ES12 på Åbyskolan.

Estetiska programmet med inriktningen estetik och media fokuserar på digitala medier ur ett estetiskt perspektiv. Eleverna visade layoutskisser/projekt, foto, filmer, digitala presentationer, animationer och illustrationer. Alla arbeten i utställningen har bearbetats digitalt.

Frida, tillsammans med tre andra tjejer från hennes klass, delade ut pris i de olika kategorierna. Under galan delades också lappar ut till publiken som fick rösta fram ett publikpris.
– Det är eleverna i årskurs två som läst filmproduktion som gjort kortfilmerna. Det var i alla olika genrer. Det verkade som både eleverna och publiken tyckte att det var väldigt trevligt på årets Guldfiskengala, avslutar Frida.

Bästa manus: ”Förbannelsen” av Damjana Killbarda
Bästa regi: ”Hanna” av Emma Johansson
Bästa bild: Musikvideon till ”Czasami zycie zmusza” av Bartosz Wiewiorowski
Bästa komedi: ”Magic Jinn – Demonkatten” av Adrian Yong Thuresson
Bästa film: ”Du. Jag.” av Anton Ek
Publikpriset för bästa film: ”Förbannelsen” av Damjana Killbarda