Vitsippepriset till Julklappshjälpen i Klippan

Varje år delar Kristdemokraterna i Klippan ut ”Vitsippepriset”. Priset lanserades i Klippan för 25 år sedan och idén är att belöna och uppmärksamma någon för en insats eller gärning som gör skillnad. Vitsippepriset för 2014 delades ut den 4 juni 2015 och priset gick till Mattias Skog och Amalia Nelson, initiativtagare till Julklappshjälpen i Klippan.

Priset utgörs av en helt unik, inglasad vitsippstuva, gjord av konstnären Kerstin Gullvert-Carlsson i Munka Ljungby.
Kristdemokraterna i Klippan har dessutom motiverat Kristdemokrater runt om i landet att dela ut liknande pris och idag delas Vitsippspriset ut över hela landet. En Google-sökning ger över 8.000 träffar!

Gjort Klippan till en varmare ort

Under prisutdelningen berättade Mattias och Amanda att de kommer att genomföra Julklappshjälpen även kommande jul och att Åstorp då också kommer att få sin variant av Julklappshjälpen.

Genom sitt initiativ fick Mattias och Amalia in långt över 800 skänkta julklappar som kunde delas ut till nästan 140 barn.
I motiveringen står bland annat ”Utifrån en förmåga att sätta sig in i andra människors situation och med en önskan om att göra något positivt för barn och familjer i ett utsatt ekonomiskt läge, drog Amalia Nelson och Mattias Skog igång Julklappshjälpen i Klippan. Med människor som Mattias och Amalia och med stöd från välvilliga delar av lokalsamhället blir Klippan en varmare ort att vistas i även mitt i vintern.”.