Tindra Assistans AB årets företagare i Klippan

17 april samlades 80 företagare med familjer, vänner och bekanta på Best Western Hotell i Klippan. Företagarna Klippan anordnade utdelning av Årets företagare och i år testade man ett nytt koncept! Det var hemligt fram tills prisutdelningen vem av de 9 nominerade som skulle bli Årets företagare i Klippan 2014 och stämningen och nerverna var på topp!

– Tidigare har styrelsen i Företagarna Klippan valt ut vinnaren, men i år vände vi oss till bankerna i kommunen. Handelsbanken, SEB och Swedbank nominerade vars 3 kandidater. Därefter röstade vi i styrelsen om vem som skulle vinna, och det har varit hemligt fram tills nu, säger Adnan Pehlivanović, ordförande i Företagarna Klippan.

– Vi tänkte att detta kunde göra det lite mer spännande och höjer ribban lite, fortsätter Anders Lindberg som sitter i styrelsen för Företagarna Klippan och är Klippans Kommuns Näringslivsutvecklare.

Praliner, magiker och trubadur höjde stämningen

På plats fanns förutom de nominerade också chokladtillverkaren och Klippanbördiga Hanna Assarsdotter som bjöd på spännande, vackra och goda praliner. Även magikern Fredrik Alberts underhöll gästerna och gick mellan borden och överraskade med trolleri och magi. Trubaduren Thomas Malmros stod för musiken under kvällen och Jasmine Cederqvist var konferencier.

Efter maten var det äntligen dags för prisutdelningen! Sorlet tystnade bland gästerna och nervositeten steg när Adnan Pehlivanović steg fram för att berätta vem som fått priset.

– Med motiveringen: Med hög kompetens, tillgänglighet och leveranskvalitet har man sett och fyllt ett behov i sin branch och på så sätt framgångsrikt tagit marknadsandelar. Genom att konsekvent bibehålla sin strategi som ger nöjda klienter har man levererat enastående goda ekonomiska resultat. Årets Företagare i Klippan 2014 är Tindra Assistans!, sa Adnan och applåderna ekade.

Rörd och glad vinnare

En rörd och glad Kenneth Urkedal tog förvånat emot priset.
– Det här är en bekräftelse på att man gjort nåt som är bra. Jag trodde verkligen inte att vi skulle vinna, när jag såg de andra som var nominerade tänkte jag att någon av de andra duktiga företagarna vinner garanterat, säger den glada vinnaren som startade sitt företag Tindra Assistans AB 2005.

För tre år sedan öppnade Kenneth kontoret på Bryggerigatan i Klippan.
– Klippan kändes som ett bra nav att ha kontoret på. Vi har nyligen utökat med ytterligare en lokal som ligger i anslutning till kontoret. Idag är vi 14 anställda på kontoret och drygt 300 assistenter ute hos våra uppdragsgivare och vi växer stadigt.

Kenneth hade väldigt klart för sig när han startade sitt företag hur han ville att det skulle fungera.
– Det är inte jag som ska bestämma hur andra ska leva sitt liv. Genom Tindra Assistans AB fick jag uppdragsgivare som själv kan bestämma hur de vill ha sin assistans. Vi inriktar oss på renodlad personlig assistans. Alla i företaget har en väldig kompetens inom området, och det känns tryggt både för mig och framföralltför våra uppdragsgivare, fortsätter Kenneth.

Statyetten och ett hav av blommor är redan placerat på kontoret på Bryggerigatan. På Tindra-dagen i sommar som firas i Stadsparken, Klippan, kommer man fira utmärkelsen ännu mer tillsammans med alla i företaget.

Siktar högt till jubileet

2016 fyller utmärkelsen Årets Företagare i Klippan 30 år. Adnan Pehlivanović och de andra i Klippans Företagarförening tillsammans med Anders Lindberg och Klippans Kommun siktar ännu högre till jubileet.
– Vi har börjat fundera på att ha en stor företagsgala. Årets Företagare och kommunens olika priser till företagarna (bland annat Näringslivspriset) är sådant som vi tänker oss att man kan dela ut på galan. Vi har redan höjt ribban till detta år, så det är bara att skruva upp det ett hack till för nästa år, avslutar Adnan och återvänder till firandet.