För balkong… slott och koja!

Niklas Andersson är Klippanpågen som driver företag i Ängelholm. Här säljer han möbler för inom- och utomhusbruk och nu drar den stora säsongen igång för utemöbler. På Niklas företag Ängelholms Utemöbler står kunden och kundens behov i centrum!

– 2014 var ett bra år. Det blev en lång sommar som varade ända fram till december, säger Niklas när Söderås Journalen träffar honom i den stora butiken på Åkerslundsgatan 6 i Ängelholm en solig vårdag.

Butiken har dessutom utökats med cirka 50 kvm som tidigare var lager, men som nu blivit en del av butiken så man får plats med ännu fler möbler.

Det var i februari 2013 som Niklas tog över butiken som då hette Flextoline. Genom sina tidigare sju år inom Flextoline och dessutom ha växt upp i en företagarfamilj visste Niklas vad han gav sig in i. Hans farfar startade Stigs Autoshop i Klippan som idag drivs av hans pappa Thomas och farbror Kent.

Möbler för inne och ute

Denna vår och sommar är det i princip ett helt nytt sortiment med utemöbler som möter kunderna. Det är fortfarande mycket konstrotting, men färgerna varierar mer mot grått och beige än tidigare års svarta färger. Butiken har även den populära Roxystolen. En stol som bärs som en ryggsäck som man lätt tar med sig till stranden eller på utflykten. Folk har kört från Danmark och Värmland (!) för att få tag i den eftertraktade stolen!
Under höst och vinter byts sortimentet ut mot innemöbler och en efterfrågad comeback detta år blir sängramar och sängar.
– Vi har sålt det tidigare men gjorde ett uppehåll 2014. Då blev efterfrågan så stor att vi tar in sängar igen till hösten 2015, säger Niklas.

När kunderna kommer till butiken tar Niklas eller någon ur personalen hand om dem.
– Jag frågar vad de är ute efter och hur stor plats de har. De flesta har en bild i huvudet av vad det är de söker, och då gör vi vårt bästa för att förverkliga den bilden. Det roligaste med jobbet är just att träffa kunderna och hjälpa dem att hitta rätt möbler för inom- eller utomhusbruk.

Gör dina drömmar till verklighet

Niklas själv bor i parhus i Klippan. I november blev han pappa till en liten flicka och han försöker vara så mycket med familj och vänner som han kan när han är ledig.
Även hans sambo är med på ett hörn i butiken.
– Vi har börjat sälja en del lyktor och ljusstakar. Det är min sambo som har hand om det och hon heter Vita så det är ”Vita´s hörna”.
Nu drar den härliga vår- och sommarsäsongen igång. Niklas och Ängelholms Utemöbler står redo att lösa dina önskemål när det gäller utomhusmöblemang . Givetvis finns hemkörning av varor och butiken kan även lagra dina nyinköpta möbler så du hinner räfsa undan spåren av vintern.
– Jag ser fram emot att träffa nya och gamla kunder, säger Niklas och hälsar alla välkomna till sin butik!