40-års jubilar sladdar vidare

För 40 år sedan, närmare bestämt den 4 april 1975, öppnade Carl-Axel och hustrun Ingrid Wilhelmsson upp dörrarna till sin butik Söndraby El. Då flyttade de verksamheten från sin källare i Söndraby och elektronikföretaget blev också en butik. Sönerna Stefan och Magnus driver idag företaget men både Carl-Axel och Ingrid finns fortfarande till stor del i företagskulisserna.

I företaget jobbar idag 6 anställda. Förutom butiken jobbar man med elinstallationer och reparationer och det var just så det började i källaren hemma hos Ingrid och Carl-Axel i Söndraby.

Magnus är butiks-, inköps- och försäljningsansvarig. Stefan är elektriker och arbetsledare. Ingrid sköter ekonomin och Carl-Axel hoppar in när det behövs. Ofta ser du arbetsbilarna med texten Söndraby El susa fram i Klippan med omnejd.

Många trender genom åren

– Jag minns inte om vi gjorde något speciellt på vår invigning 1975. Givetvis känns det väldigt roligt att pågarna har velat vara med och driva företaget vidare. I början sålde vi bara ett enda varumärke, Husqvarna, och jag har verkligen sett trender komma och gå, säger Carl-Axel och visar upp kataloger från 70-talet med ”nymodigheter” som mikrovågsugn och bänkdiskmaskin.

Söndraby El har som mål att varje kund ska känna att de är i centrum och att handla hos dem innebär en trygghet. År 2000 gick man med i kedjan Elspar och 2013 gick man med i Elkedjan.

Stort centrallager

– Det innebär en styrka för oss som butik. Samtidigt behöll vi vårt eget varumärke Söndraby El. Genom det är vårt sortiment så mycket större än bara vår fysiska butik. Vi kan genom vårt stora centrallager ordna hem det mesta som kunden vill ha. En nyhet är vår web-station som finns i butiken. Där kan kunden bläddra igenom hela Elkedjans stora sortiment.
I butiken finns allt från glödlampor, belysning, vitvaror till tvättmaskiner och reservdelar.
Carl-Axel är pensionär idag men på frågan om han har svårt att släppa jobbet svarar sönerna snabbt:
– JA! Det har han, säger Magnus och Stefan i kör.
– Det handlar ju mycket om den sociala biten också. Så ja, jag erkänner väl att det är svårt att släppa jobbet, säger Carl-Axel som fortfarande åker ut på enkla felsökningar och hjälper till i butiken.

Blickar framåt mot 50-års festen!

Nu blickar 40-års jubilerande Söndraby El framåt. Planerna finns på att utöka butiken där man börjar bli aningen trångbodda. Det finns potential att göra butiken större. Elkedjan jobbar mycket med belysning och lampor, och det tåget tänker Söndraby El åka med på och har redan tagit in en hel del nya, spännande lampor.

40-års dagen infaller faktiskt på Påskafton och då kan det bli en del överraskningar!
– Vår granne intill, Inges Lek & Hobby, firade nyss 70-års jubileum, så egentligen ligger vi ju i lä, avslutar Carl-Axel med ett leende.