Dramatiska skyar och hungrig humla bland vinnarbilderna!

Hela 2014 har massor av vackra och spännande bilder samlats på Klippanshopping.se under rubriken ”Årets bild”. I kategorierna Natur/djur, Människor, Ögonblicket och Lokala motiv har läsarna visat upp vilka duktiga fotografer de är.

I slutet av januari sammanstrålade juryn under ledning av pressfotograf Rickard Nilsson. De skulle nämligen utse vinnarna i Söderås Journalens populära fototävling Årets bild 2014.
– Det var väldigt bra bilder som skickats in. Vi var ganska överens i juryn om de vinnande bilderna och hade valt nästan samma i alla kategorier, säger Rickard som till vardags fotograferar allt från stora evenemang till nyhetshändelser.

Överraskade vinnare

Cizi Engman från Röstånga vann i kategorin ”Natur/djur”. Hennes bild föreställer hennes två söner och hunden en dag på stranden. Det är en dramatisk bild med vackra skiftningar i himlens färger.
– Det är första gången jag skickar in till en fototävling och så vinner jag, säger en överraskad vinnare.

Vinsten består förutom ära och berömmelse av ett presentkort på 1 000 kronor på den så kallade Klippanchecken som man kan handla för i någon affär ansluten till Klippans Köpmannaförening samt en förstoring av vinnarfotografiet.

En annan vinnare som blev överraskad var Beata Ploch-Fristedt från Kvidinge. När hon kom till Adapt Medias kontor för att hämta sin vinnarbild i kategorin ”Människor” fick hon även veta att hon vunnit i kategorin ”Lokala Motiv”!
– Vilken överraskning! Bilden i kategorin ”Människor” är en bild på min dotter Magda. Den andra bilden är bron mellan Klippan och Kvidinge där Rönne Å rinner. Jag fotograferar jättemycket, säger Beata.

Modell: Humla

Rickard Nilsson i juryn fortsätter:
– Jag tittar mycket på vad bilden visar och förmedlar, en känsla eller händelse. Är den tekniskt bra? I år var det många som var med och tävlade som är tekniskt duktiga och kan redigera bilderna på ett bra sätt. En bild kan ju också vara bra för att den visar och berättar något utan att vara redigerad.

En bild som inte var arrangerad var Lotta Ahlbecks vinnarbild i kategorin ”Ögonblicket”. Hon satt ute i trädgården i Krika när en humla kom flygande.
– Den var helt obekymrad av mig. När den surrat runt ett tag vid en blomma tog jag upp mobilen och tog en bild.

Hennes förstorade vinnarbild kom i helt rätt tid!
– Vi har precis renoverat hemma och har en vägg som är helt tom. Så det blir humlans vägg!

Nytt år, nya chanser!

Stort grattis till vinnarna! Vill du vara med och tävla? Håll utkik i Söderås Journalen och på Klippanshopping.se! Snart berättar vi när man kan börja skicka in bidragen till Årets Bild 2015 och även vilka kategorier som kommer att finnas.

Juryns motivering

Människor: Beata Ploch-Fristedt

”Magda”
En mycket intressant bild. Här har fotografen vågat ta ut svängarna och skapat ett annorlunda porträtt. Roligt att se att det finns en kreativitet i både komposition och bildbehandlingen.

Lokala Motiv: Beata Ploch-Fristedt

”Bron”
En spännande bild där fotografen tänkt till med förgrunden, ljuset och det gedigna efterarbetet.

Ögonblicket: Lotta Ahlbeck

”Klart för landning”
Fotografen har här lyckats med allt! Inflygningen är fångad i rätt ögonblick med bibehållen kvalité.

Natur/Djur: Cizi Engman

”Härligt strandväder”
Här har fotografen skapat en spännande bild med människor och djur. De dramatiska molnen bygger upp bilden och framkallar en undran om vad som komma skall. Bra efterarbete!