Perstorpsungdomar på böljan den blå

Den 14 juni lättade båten Hoppet ankar från Brantevik och seglade norrut. Ombord fanns 10 medlemmar från Friluftsfrämjandet i Perstorps ungdomsgrupp Lufsarna. I sex dagar levde de båtliv med allt vad det innebär, från sjösjuka till att sova i små kojer.

Två av de som var med var Simon Lidén och Saga Gärdby.
– Det var jättekul och spännande. Jag har aldrig gjort något liknande tidigare och först var det lite svårt att förstå alla båttermer. Kaptenen och besättningsmannen som var med var duktiga på att lära ut och efter ett tag var man inne i det, säger Saga när hon sammanfattar resan.

”Hajnät”

Saga blev lite sjösjuk men då gick hon bara upp på däck och tog frisk luft så försvann illamåendet. Simon klarade sig från sjösjukan på Hoppet.
– Det är en ganska nybyggd båt som är byggd efter gamla ritningar. Den är i trä och har en mast som jag tror är 18 meter hög. Längst fram fanns ett ”hajnät” som man kunde ligga i när man vilade, säger Simon.

Skrattanfall!

Resan har Lufsarna själv finansierat genom att hjälpa till på Friluftsfrämjandes vårloppis i Perstorp. Både Simon och Saga skulle gärna göra om seglatsen igen. Lufsarna gör många spännande utflykter och exkursioner i sin verksamhet.
– Det är grymt kul att var ute i naturen. Vi har alltid kul och var gång vi träffas har jag minst fem skrattanfall, säger Saga.