Lilla Kloster Service och Meccom i samarbete – gynnar alla parter

Lilla Kloster Service ingår numera i Meccom-koncernen. Meccom-ägaren Bengt Thomasson har gått in som hälftenägare i Lilla Kloster Service, som även innefattar bolagen Theisners Rör och Lilla Kloster Utbildningar. En lösning alla parter är nöjda med.

Bengt Thomasson och Lilla Kloster Service-ägaren Magnus Ågren är samstämmiga i åsikten att samarbeten av detta slag är bra för Klippans näringsliv.
– Meccom äger ju ett antal fastigheter där vi behöver hjälp med exempelvis trädgårdsskötsel, och då är det ju bra att ha ett bolag inom koncernen som kan sköta detta, säger Bengt Thomasson.

Magnus Ågren håller med:
– Meccom är ett stort bolag med många kundkontakter som vi på Lilla Kloster Service kan dra nytta av. Dessutom kan vi lägga en del jobb inom exempelvis svetsning hos Meccom. Med den här lösningen skapar vi positiva synergieffekter för alla inblandade företag.

Storsatsning på VVS

Magnus Ågrens far Lars-Erik startade Lilla Kloster Service 1999. Då var inriktningen enbart att jobba med fastighetsskötsel till företag och privatpersoner. Sedan Magnus tog över verksamheten 2007 har han utvecklat den ordentligt. Förutom trädgårdstjänster kan Lilla Kloster Service numera också erbjuda hantverkstjänster (snickeri, stensättning med mera), samt till exempel snöröjning, städning och flytthjälp. Sedan 2012 och förvärvet av Theisners Rör är man också starka på VVS-sidan med alltifrån nyinstallationer till rördragning, kranbyten och skarvning.
– Vi satsar stort på VVS nu. Vår personal har alla nödvändiga licenser när det gäller installationer av exemplvis kylanläggningar, luft/luft- och luft/vatten-pumpar. Sedan köpet av Theisners Rör kan Lilla Kloster vara en totalpartner för folk som exempelvis vill ha ett nytt badrum. Tack vare oss och våra kontakter behöver man inte ha en massa olika aktörer i entreprenaden, säger Magnus Ågren.

Man har även startat butiksförsäljning av VVS-artiklar i Lilla Kloster Services lokaler på Fabriksallén på Åbytors industriområde.
Än så länge tillämpar man enbart fakturering som betalningsmedel, men en kortläsare är på gång och kommer inom kort att vara på plats.
– Här kan man beställa alltifrån duschkabiner till handfat, toalettskåp och WC-stolar. Vår tanke är att det ska gå att beställa ett komplett badrum genom vår butik, säger Magnus Ågren.

Lilla Kloster Utbildningar hjälper till sysselsättning

Ytterligare ett bolag ryms inom Lilla Kloster Service, och det är Lilla Kloster Utbildningar. Detta bolag ägs till hälften av Lilla Kloster Service och tilla andra hälften av medarbetaren Carina Persson. Hon är baserad i Malmö, och driver därifrån en verksamhet som går ut på att vägleda och coacha personer som står utanför arbetsmarknaden till sysselsättning.
– Vi är även i startfasen för ett liknande projekt med bas i Klippan, avslutar Magnus Ågren.