HighProIT AB – nu även med butik

Nu kan Perstorpsborna och företag köpa datorer, skrivare och kontorsmaterial över disk. Sedan några veckor tillbaka har nämligen IT-konsultföretaget HighProIT öppnat butik mitt i centrala Perstorp!

Hans Kokk har jobbat med IT och projektledning sedan 2002. Tidigare har han bland annat arbetat som IT-chef och teknikansvarig i Helsingborg. När han 2011 startade HighProIT var huvudsyftet att erbjuda företag konsulttjänster men även försäljning och service av IT-utrustning. 2013 startade han också webbshoppen www.it-kontor.se, där han säljer kontorsmaterial och även andra förnödenheter som hygienartiklar för kontorsmiljö. 2014 utökar Hans alltså även med en fysisk butik.
– Det ligger i linje med den långsiktiga plan jag har haft för HighProIT. Jag säljer de flesta märken, och är partner till såväl HP som till Dell och Lenovo både när det gäller försäljning och service. Dessutom har jag service och en del försäljning av Appleprodukter.

Har anställt en servicetekniker

För att få tiden att räcka till i och med öppnandet av butiken har Hans även anställt en servicetekniker och butikspersonal. Detta för att Hans huvudsakligen ska kunna fokusera på webbshoppen och konsulttjänsterna till företag. Förutom försäljning av datorer och kontorsmaterial kan HighProIT också hjälpa till med service och reparationer.
– Vi kommer gärna hem till våra kunder och stöttar när det gäller reparationer. Det går så klart bra att komma in med sin dator hit också, men vill man att vi kommer ut istället är det bara att säga ifrån.

Inga framkörningsavgifter i närområdet

Av utrymmesskäl har Hans valt att inte ha något stort lager när det gäller datorer, skrivare och andra liknande produkter. När det gäller datortillbehör och kontorsmaterial finns dock en hel del att välja på. Vill man handla hos HighProIT så kan man antingen välja ut vad man vill ha via webbshoppen, eller komma in till butiken, bläddra i lite kataloger och i samråd med kunnig personal välja den
lösning man önskar.
– Dessutom slipper alla kunder inom närområdet framkörningsavgifter. Vi levererar hem till dörren utan extra kostnad.

Ödmjukhet en ledstjärna

Trots att butiken endast varit öppen sedan början av augusti menar Hans Kokk att kunderna börjar hitta dit. Det gynnsamma läget mitt på Köpmangatan lockar en del spontana besökare.
– Första veckan var ganska lugnt, men sedan har det ökat. Många kommer in med sina datorer och vill ha hjälp med service eller någon reparation. Sedan går det åt mycket skrivartoner och bläckpatroner som vi har ett stort utbud av.

Som IT-konsult har Hans Kokk en viktig ledstjärna: Ödmjukhet. Han tar sig an alla uppdrag, stora som små, med samma glädje. Numera är HighProIT en heltäckande leverantör av data och kontorsmaterial till privatpersoner och företag.
– Det finns inget jobb som är för enkelt eller för litet för att jag ska ta tag i det. Jag trivs helt enkelt med att vara en problemlösare.