Emelie och Johan vann en grön nystart!

Emelie Nilsson och Johan Winberg har köpt ett korsvirkeshus från 1856 i Gråmanstorp, Klippan. De flyttade in den 1 september. När Emelies föräldrar Marie och Ulf Nilsson såg Söderås Journalens tävling med chans att vinna växter från Bjärhus Växtbutik skickade de in en tävlingstalong. De ville gärna att Emelie och Johan skulle få en grön start i det nya huset, och det fick de verkligen!

Sensommarregnet gör sig påmint, men solen och två (!) regnbågar bryter igenom de grå molnen när vinnarparet träffar Lena Källquist på Bjärhus Växtbutik. Emelie och Johan har precis lämnat sin marklägenhet på Solslätt och flyttat in i sitt nya (…eller man ska kanske säga gamla?) hus i Gråmanstorp. Det är Emelies farbror som har bott i huset tidigare och hela sommaren har Emelie och Johan målat möbler till huset.
– Vi vill ha kvar den gamla stilen. En av framtidsdrömmarna är att ha ett gammeldags skafferi där vi kan förvara all sylt, marmelad, saft och annat som vi själva gjort, säger Emelie.

Emelie slänger gärna ihop marmelader och sylt gjorda på frukt och bär.
– Äntligen kan jag ha mina egna frukt- och bärträd och slipper ringa och snylta från vänner och familj hela tiden, skrattar Emelie.

Gröna sköna minnen

Lena på Bjärhus Växtbutik visar runt bland de många vackra växterna som frodas på butikens stora, välskötta innergård.

Fläder, röda vinbär, blåbär, plommon, hallon och äpple får följa med hem till den 8 500 m2 stora trädgården.
– Det här kommer att bli ett roligt minne. Sen kommer vi kunna gå och titta på våra träd och buskar och komma ihåg vilken fint pris vi vann, säger Johan.

– Det kommer bli så härligt att kunna bjuda vänner och bekanta på våra egna bär och frukter, fortsätter Emelie.

Som alltid på Bjärhus Växtbutik får Emelie och Johan information om hur träden ska planteras och skötas, både skriftligt och muntligt, innan de åker. I bagaget trängs massor av fruktträd och bärbuskar med ny adress Gråmanstorp.