Brev från en läsare…

Det är alltid trevligt att ha kontakt med er läsare. Antingen vid personliga träffar eller via telefon och brev. Det är dock svårt att svara när man endast får ett förnamn och ingen adress…

Så egentligen skulle ett sådant brev hamna i papperskorgen efter att man läst det, men i detta fall så vill vi publicera det ändå, eftersom vi inte vet om den som skrivit det fortsätter sprida de felaktiga uppgifter som finns I brevet. Läs gärna det avscannade brevet själv och se sedan vårt svar här:

1) Vi varvar två tävlingar i Söderås Journalen. I vartannat nummer är det Barntävlingen (för barn upp till 12 år), i vartannat nummer är det Annonsjakten (för vuxna). Priserna i båda tävlingarna är 500 kr, 300 kr och 200 kr. Ibland har vi andra priser, senast en tavla av Anders ”Jösse” Jönsson (värde; 2000 kr) och CD-skivor från Callinaz och Donnez (värde; 2 x 149 kr). Kostnaden för dessa båda tävlingar är alltså 11 000 kr per år.

2) I samma gula ruta som vi utlyser nästa månads tävling redovisar vi också de som har vunnit i föregående månads tävling. I den vita rutan som presenterar junis Annonsjakts-vinnare stod det att Monica, Gunvor och Karin hade vunnit. Dessa namn hade ”Katarina” blandat ihop med Barntävlingen, därav hennes misstro mot att inga barn heter som vinnarna…

3) Att anklaga oss för att välja ut vinnarna bland våra vänner och bekanta är väl det som gör oss mest ledsna! Vi får flera hundra tävlingskuvert efter att varje nummer har kommit ut, varav vi drar tre vinnare. Att sitta och öppna alla kuvert för att leta efter vänner och bekanta att ge vinsten till faller på sin egen orimlighet. Framför allt rent moraliskt!

4) Vidare tycker ”Katarina” att inga barn vill vinna presentkort på ICA Kvantum i Klippan. Vill man inte det, tävla inte! Vi försöker att variera oss genom att köpa presentkort i den typ av affärer som vi anser har saker som barn kan ha glädje av. På ICA Kvantum kan man köpa DVD-filmer, böcker, leksaker, godis, glass och en hel del annat som man som barn kan ha glädje av. Och eftersom vi alla handlar mat varje vecka kan man ju köpa presentkortet av sitt barn för prissumman, handla mat för det och låta barnet handla i någon annan affär för pengarna… Det är endast fantasin som sätter gränserna hur man löser detta.

5) Utöver ovanstående tävlingar har vi varje månad en tävling där olika saker lottas ut. Kläder, växter, mat, olika hushållstjänster, ja, listan kan göras lång. Detta lägger vi 22 000 kr per år på. Det innebär att vi lottar ut 33 000 kr per år till de läsare som vill vara med och ha kul i våra tävlingar! Och VI tycker det är roligt! Det säkraste sättet att inte drabbas av den ”orättvisa” som ”Katarina” tycker vår Barntävling är, det är att helt enkelt inte deltaga i den!

När man får denna typ av brev så blir den första känslan en stor olust. Varför överhuvudtaget hålla på med dessa tävlingar! Vi är ju liksom inte tvingade av någon till att lägga ut 33 000 kr per år för detta, liksom att ingen är tvingad att delta i tävlingarna. Men när man väl kommit över förvåningen över hur olika vi människor kan se på saker och ting, så inser man att trots sura anonyma brev så är det jättemånga vuxna och barn som vi glädjer med detta, och som också är otroligt tacksamma för de vinster de får. Och detta faktum måste ju bara vinna över det faktum att det finns en och annan surkart här och var.

Så det är klart vi ska fortsätta med våra tävlingar!

Tävlings-hälsningar från Bengt Wetterberg

Psst, “Katarina”! Åsikter och kritik är vi alltid öppna för. Men att bli beskyllda för att fuska, det köper vi inte!