Äntligen fotboll året om!

Den 2 augusti klipptes banden till den nya konstgräsplanen på Åbyvallen i Klippan.
– Konstgräsplanen betyder oerhört mycket för oss, våra spelare och Klippans Kommun, konstaterar Niclas Rosenkvist, ordförande i KFF.

Att spela på en grusplan är inte särskilt trevligt under vinterhalvåret. De senaste 6-7 åren har KFF inte spelat en enda träningsmatch hemma på grund av grusunderlaget man haft tidigare.
– Vi har fått spela hos bortalaget eller hyrt in oss i Förslöv på deras plan. Nu slipper vi det och våra lag kan äntligen både spela matcher och ha sina träningar på konstgräs.

Konstgräsplanen och Åbyvallen är en kommunal anläggning. Det innebär att det är en positiv nyhet även för kommunens övriga fotbollsföreningar.

Allsvenskt lag på besök

Under invigningen var kommunalrådet Kenneth Dådring på plats liksom fritidsnämndens ordförande Börje Norén. Det bjöds på kaffe, korv och läsk. Sen blev det såklart invigning med fotbollsskorna!
– KFF:s damlag mötte allsvenska Vittsjö, ungdomslagen spelade internmatcher och så blev det en oldboysmatch mellan före detta Forsby och KBIF, fortsätter Niclas.

Han har själv ännu inte hunnit spela någon match på det nya konstgräset, men han har givetvis hunnit trampa runt lite på den.
– Det kändes mycket bra! Den var betydligt mjukare än jag trodde, avslutar Nicklas som ser fram emot många spännande matcher på Åbyvallens nya fina konstgräsplan!