Kokande kittel med rock´n roll i Klöva Hallar

Southern Kings och Bonafide på samma scen! Det blir verklighet i sommar på Klöva Hallar. Southern Kings är Klippanbaserade och i Bonafide hittar vi Klippanbon Martin Ekelund. Spelningen den 5 juli är bandets enda Sverigestopp under deras hektiska turnésommar.

– Jag känner ett par av medlemmarna i Southern Kings. Deras trummis är bror med Bonafides sångare, så det blir både släkt- och kompisträff på scen. Det ska bli jättekul att spela tillsammans, säger Martin.
Banden spelar inte riktigt samma sorts musik. Bonafides musik beskriver Martin som lite hårdare rock.
– Southern Kings spelar mer countryrock, så det blir en bra kombination av musik på scen.

Stora i Europa

Martin Ekelund och kollegorna i Bonafide har ett fullbokat turnéschema. Bandet har en stor publik i Europa och har precis kommit hem från slutsålda spelningar i Spanien och England.
– Det är roligt att se att fansen blir fler och fler. I Spanien och England har vi fått byta spelställen varje år, eftersom publiken blir större och större.
Martin och Bonafide har aldrig tidigare spelat i Klöva Hallar.
– Jag var där förra året och tittade på Southern Kings och Stacey Collins. Det är kul när det händer något och när folk drar ihop konserter. Sen är det givetvis väldigt häftigt att folk tar sig ut i skogen till Klöva Hallar för att lyssna på bra musik!

Intensivt med spelningar och ny skiva

Sommaren är intensiv för bandet. De är fullbokade med spelningar ute i Europa och planerar för fullt för en ny skiva. Under sensommaren släpper Bonafide en singel som kommer släppas som en EP i oktober. I februari 2015 kommer en rykande färsk skiva ut.
Martin Ekelund må vara en kändis, men i Klippan kan han gå på gatorna som en vanlig man. Sedan han kom med som bandets basist har allt material spelats in i hans studio i Klippan.
– Det är få förunnat att kunna ha ett management i ryggen så som vi har. De sköter alla våra bokningar och turnéer, vilket gör att vi kan ägna oss åt det som ligger oss närmast hjärtat, nämligen musiken, avslutar Martin och hoppas på att se både gamla och nya fans på Klöva Hallar den 5 juli.