Musikföreställningen med och för alla

Publiken bjöds verkligen på allt man kunde tänka sig när musikföreställnigen ”Omöjligt är möjligt” spelades i nya Snyggatorpsskolans aula! Det var smäktande ballader, poplåtar, schlagers och mycket mer som stod på repertoaren när särskolans individuella gymnasieprogram satte upp sin välbesökta musikshow.

Åsa Björkman är specialpedagog och initiativtagare till den prisade satsningen och hon är eld och lågor över showen. 2012 prisades projektet med Klippans Kommuns kulturpris.
– Publiken som har varit på föreställningen detta år säger att det är det bästa vi gjort. Vi som jobbar med föreställningen tycker såklart att varje år gör vi vår bästa show, och vi undrar alltid hur vi ska kunna överträffa det vi gjort tidigare år, men det har vi tydligen lyckats med.

Glädje hos publik och artister

Aulan är fylld med människor som kommit för att njuta av showen. I år har man dessutom ett samarbete med eleverna på barn & fritidsprogrammet och esteterna som är med i showen. På scen uppträder elever med olika diagnoser och handikapp, med en sak gemensamt: de älskar alla att få vara på scen och i stå i strålkastarljuset. Glädjen är enorm, både från publik, medverkande, ledsagare och lärare.

Elevernas självkänsla stärks

– Det betyder massor för eleverna att göra detta. De känner att de duger, kan och får en känsla av meningsfullhet. Det är en häftig känsla att se elever som har väldigt svårt att bryta rutiner, mönster och vanor som plötsligt vågar klä ut sig och stå på scen och framföra en låt.
Till årets sex föreställningar har trycket på biljetterna varit extremt. 1600 biljetter har sålts!
– Till nästa år funderar vi på att ha ännu fler föreställningar, avslutar en glad Åsa och drar igång ännu en show med alla duktiga medverkande.