Hemköp i Ljungbyhed la högsta budet på signerad Rögletröja

60.514:-! Så mycket pengar samlades in den 29 mars när företag och privatpersoner var med i Spin of Hope på Kupolen i Klippan. Pengarna går oavkortat till Barncancerfonden och är en del i arrangemanget Ride of Hope (läs mer i SJ februari 2014 och på länken här)

Under arrangemanget passade man på att auktionera ut en Rögletröja. Matchtröjan var signerad av alla A-lagsspelare och det högsta budet kom från Hemköp i Ljungbyhed.
– Vi hade givetvis en cykel som vi höll igång under alla 12 timmarna när det var Spin of Hope, säger Lars Andersson, ägare till Hemköp i Ljungbyhed. Han satt själv på sadeln under 1 av dessa timmar, och tycker att det är ett mycket bra initiativ.
– Det är självklart att ställa upp för den goda sakens skull, och Madelene som jobbar hos oss är en av dem som ska åka till England och cykla Ride of Hope. Butiken är med och sponsrar Madde och försöker hjälpa till att hitta sponsorer till hennes resa.
Anders Nilsson, Jan Nilsson och Madelene Persson är trion som tränar för fullt för att vara med i Ride of Hope. Ett sommaräventyr bestående av 110 mil på cykel genom England och Wales där alla intäkter går till Barncancerfonden. Dagen till ära har Madelene nyss hämtat ut sin cykel! Söderås Journalen passar givetvis på att fråga hur det känns och hur det går med träningen?
– Det är nu det börjar, säger Madelene entusiastiskt och inspekterar cykeln som hon ska spendera många timmar och dagar på.
– Då är det bara att börja cykla till jobbet nu! säger Klippanbon och chefen håller med.

Jakob Johansson på plats

Jan Nilsson och Billy Nilsson på Kupolen är otroligt imponerade och stolta över den uppslutning de hade på Ride of Hope.
– Inte i min vildaste fantasi trodde jag att vi skulle lyckas samla in så mycket pengar, säger Jan Nilsson.
På plats för att överlämna den signerade tröjan var Röglespelaren Jakob Johansson. Han är den spelare som hittills har spelat flest matcher i Rögles A-lag. Är då Lars Röglesupporter?
– En gång Röglesupporter, alltid Röglesupporter, svarar Lars utan att tveka.
Vilken tur, då hamnar tröjan verkligen i rätta händer!
– Den ska hänga på Hemköp i Ljungbyhed till att börja med, säger Lars och tar stolt emot den inropade tröjan från Jakob.