Zignerat Zachhau

Jag älskar nystarter! Måndagar, nya kalendrar, nytt år och nya möjligheter! Jag vet inte varför jag älskar nystarter så mycket. Kan det vara chansen att börja om och göra på ett annat sätt? Kanske är det just känslan av ett oskrivet blad och alla dess möjligheter som gör mig så uppspelt?

Nu har vi klivit in i ett nytt år och 2014 är givetvis inget undantag när det kommer till magiska nystarter. Nyårslöften ska vara rejäla och överdrivna, det är mitt slagord varje gång det ska lovas.

2014 innehåller mina löften bland annat:

• Ingen läsk. Min akilleshäl är Cola Zero. Oh, denna förtrollade dryck som triggar mitt sötbegär och är ack så god. Nolltolerans på denna underbara och fantastiska dryck (obs: ej sponsrat inlägg).
• Inget godis och inget bröd. Nada. Njet. Nix. Ajabaja.
• Träning. I augusti stundar ett bröllop. Mitt eget faktiskt. Då ska jag vara så snärt och smal att man knappt ser mig bakom pelarna i Vedby kyrka. I och för sig ganska breda pelare….men ändå.
• Köpstopp. Dagen efter att vi inhandlat en ny stor TV, apple-TV, skrivare och lite annat nödvändigt bestämde vi oss för köpstopp i vårt hem. Mat och viktigheter får såklart handlas, men inga onödigheter (typ söta glasdjur som jag bara måste ha, loppisfynd, nya kuddar i vårens färger och annat som kanske inte är överhängande för existensen).
• Vad var det mer? Just det ja. Jag ska försöka bli bättre på att laga mat. Jag vill kunna tillreda en sås (inte sån i påse) och slänga ihop någon tjusig maträtt som alla älskar. Lite lätt sådär.

Det finns säkert mer saker jag har lovat. Det är svårt att hålla reda på alla löften när man är ”löftoman” som jag är. Dessutom kommer jag på nya löften hela tiden som verkar lockande. Just nu kretsar mycket i mitt lilla huvud kring huruvida popcorn räknas som en sötsak eller inte. Det är ju faktiskt majs och majs är en grönsak. Och jordnötskakorna som min kollega Emma bakat borde gå under kategorin raw-food vilket gör det till ett nyttigt, nästintill fettförbrännande, livsmedel. Förutom att jag är grym på att sätta upp en massa nyårslöften är jag också en mästare på att slinga runt dem. En oslagbar kombination!