Teknikern som blev affärsinnehavare

Benny Pantzar har jobbat på Görans Ljud och Bild i Klippan sedan 1995. Han började som tekniker och för fyra år sedan när butiken skulle säljas slog han till och köpte den. Ett beslut han aldrig ångrat!
– Det är roligt att vara butiksinnehavare. Man har ett större ansvar än vad man har som anställd, men också mer frihet att bestämma och göra egna val, säger Benny.

Ett av de valen var att Benny under november 2011 byggde ut affären. När tidigare intilliggande Kerstins Garn & Handarbete flyttade från kommunen såg Benny sin möjlighet att utöka. Tidigare har det funnits planer på att flytta verksamheten till någon annan större lokal, men när butiken vägg i vägg försvann behövdes inte detta. 100 kvm blev 160 kvm och omändringen ser Benny som lyckad.
– En vanlig reaktion när folk kommer in i butiken är att de överraskas av hur stort det är och vad mycket olika saker vi kan erbjuda.

Allt inom hemelektronik

Görans Ljud & Bild säljer allt du behöver inom hemelektronik. I sortimentet finns bland annat TV-apparater, datorer, digitalkameror, ljudanläggningar, antenner och telefoner.
– Det är en rolig bransch att arbeta i. Det hade dock inte gjort något om dygnet hade haft lite fler timmar och på sikt hoppas jag kunna anställa ytterligare en person i butiken.

Idag har han hjälp av Robin som är tekniker men även hjälper till i butiken.

Vinner på servicen

Skillnaden mot hur det var när Benny startade 1995 är till stor del arbete med reparationer och lagningar. Förr åkte han dagligen ut och hjälpte folk att laga och reparera trasig hemelektronik.
– Idag lagar inte folk sina saker som förr, idag köper man nytt i stället. Där märker jag att vår fördel är att vi kan hjälpa till med det folk behöver ha hjälp med, installationer och felsökningar. De stora kedjorna erbjuder oftast inte gratis hemkörning av TV, vilket vi vinner på att kunna erbjuda.

Helhetslösningar på hemmaplan

Benny märker också att fler och fler yngre kunder hittar till butiken.
– Det är många ”hemvändare” som skaffar familj och barn och som är trötta på de stora kedjorna. De kommer hit och får hjälp med helhetslösningar på trådlöst internet och mycket mer. Jag märker också av att fler och fler väljer att handla på hemmaplan, och det glädjer mig såklart att vi kan värna om det lokala.

Januarirean är snart igång och Bennys tips är att vara på hugget! Ljudsystem, tv, micro, dammsugare och kameror är fynd som kommer att synas på hyllorna under readagarna.