Dottern Linda tar över mamma Evas Catering!

I 13 år har Eva Svensson drivit Evas Catering i Stidsvig. De senaste fem åren helt på egen hand och nu kände hon att det var dags att trappa ner.

Företaget med lunchservering och cateringverksamhet var ut-annonserat till försäljning när dottern Linda Frank meddelade att hon gärna ville driva mammas företag vidare!
– Vet du nu vad du ger dig in på, sa jag till Linda. Jag om någon vet hur kul, men också slitigt, det är att driva eget företag. Men Linda var verkligen sugen på att ta över, säger Eva.

Spännande utmaning

– Jag har alltid sagt att jag inte kommer att ta över. Jag har ju sett hur mycket mamma jobbat, men sen började tanken gro. Jag har jobbat sen jag var 13 år i den här branschen. Det känns verkligen som en spännande utmaning och lite pirrigt är det allt!

För kundernas del kommer Evas Catering att vara som det alltid varit. Samma goda hemlagade husmanskost och cateringverksamhet för alla tillfällen står på menyn.

En idé som mor och dotter också hoppas mycket på är att kunna bjuda på mat i Andreaskyrkans värmestuga i Klippan någon gång i månaden.
– Ingen dag är bestämd än, men det hade varit jätteroligt att få kunna hjälpa till på det viset, säger Linda.

Eget nötkött på menyn?

Linda, som också föder upp nötkreatur, håller just nu på att förhandla med ett slakteri. Förhoppningen är att kunna lämna egna kor för slakt och därefter kunna erbjuda kunderna kött från den egna gården.
– Det kommer ju inte att vara nötkött dagligen, men när vi har det på menyn känns det lite extra kul att kunna säga att det är kött hemifrån!

Eva kommer fortfarande finnas kvar på Evas catering, men numera som anställd. Fyra timmar om dagen ska hon jobba, sen tänker hon hinna med allt det där hon inte hunnit med tidigare.
– Träffa vänner, bekanta och återuppta gamla intressen är några av alla de saker som jag planerar att göra istället för att arbeta, säger Eva.
– Vi får väl se om du beviljas semester och ledighet, hojtar Evas nya chef lite skämtsamt tillbaka!