Många nya utmaningar för Vincents Kök

Vincents Kök i Perstorp är mer än en lunchrestaurang. Man är även en populär cateringleverantör och har det senaste året också infört utkörning av dagens lunch.
– I snitt säljer vi 150 dagens lunch varje dag, konstaterar en nöjd Vincent Cafaxe, som tillsammans med hustrun Susanne startade Vincents Kök 2010.

Populära matlådor

Satsningen på att köra ut matlådor med dagens lunch direkt till kunderna har pågått sedan sommaren 2012, och har blivit mycket uppskattad. Efter att många efterfrågat denna tjänst bestämde sig Vincent och Susanne för att göra ett försök. Och det har fallit mycket väl ut.
– Vi kör ut till kunder i Hässleholm, Tyringe, Klippan och Perstorp, och nu på sistone har vi även påbörjat ett samarbete med hemtjänsten i Perstorp, säger Vincent Cafaxe.

Cateringleverantör

Vincents Kök har ända sedan starten alltså även varit en uppskattad cateringleverantör. Man levererar mat till bröllop, jubileumsfester, studentmottagningar och andra stora tillfällen i livet, men även till konferenser och andra events. När det vankas evenemang i Perstorp är det ofta Vincents Kök som är matansvariga. Till hösten anordnas till exempel ungdoms-SM i orientering i kommunen.
– Då kommer vi att ha mycket arrangemang i Folkets Park och omgivningarna runtomkring. Det känns roligt att ha fått till ett avtal med ett så pass stort arrangemang, tycker Vincent Cafaxe.

Samarbete med Fulltofta slott

Vincent och Susanne söker även samarbeten utanför kommunen. Man har bland annat haft cateringuppdrag på golftävlingen Åhus Exclusive och även för Skyrups Golfklubb. När det gäller 2013 har man etablerat ett exklusivt samarbete med Fulltofta slott i Hörby kommun. Överenskommelsen går ut på att Vincent och Susanne rekommenderar sina bröllopskunder att ha bröllopsfest på Fulltofta. Vincents Kök kan då hjälpa till med både mat och serveringspersonal. Samarbetet har burit frukt direkt. Tack vare Vincents Kök är Fulltofta slott redan fullbokade när det gäller bröllop under säsongen 2013.
– Det känns otroligt kul. Både jag och Susanne har över 20 års erfarenhet från cateringbranschen, och det finns inget roligare än när man får nya uppdrag. Vi byter våra cateringmenyer två gånger per år, och skapar även nya bröllopsmenyer varje säsong. Dess-
utom kan vi naturligtvis skapa menyer helt efter kundernas önskemål också.

Roligt att bolla idéer

Att hela tiden utmana sig själv och komma med nya menyuppslag är en nödvändighet när man arbetar med mat. Vincent Cafaxe tycker rentav att det är den allra roligaste delen av hans arbete.
– Vi brukar sätta oss ner och bolla idéer. Det är inte svårt att hitta nya uppslag, tycker man bara att det är kul så kommer det av sig själv. Vår passion är att laga god mat till nöjda kunder som fortsätter att komma tillbaka till oss.