Vårfesten – precis som det var förr

Lördagen den 25 maj är det dags för Vårfesten i Perstorp. Då kommer flertalet butiker att hålla öppet mellan 10 och 16, och hela centrum fylls med aktiviteter.
– När det blev klart i slutet av mars att det inte skulle bli någon Perstorpsfestival i år tyckte vi att vi måste hitta på något annat samma helg som den skulle ha varit, säger Monica Persson från Fothälsan i Perstorp, som tillsammans med Blom & Presentbodens Lotta Woltersdorf är initiativtagare.

Möte i mitten av april

När Perstorpsfestivalen ställdes in kallade Monica Persson och Lotta Woltersdorf företagarna till ett möte i mitten av april, där det blev god uppslutning. Sedan dess har det varit full rulle för att få ihop ett program. I skrivande stund (7 maj) är programmet inte helt och hållet definitivt, men Monica Persson kan ändå berätta lite grann.
– För det första så kommer Vårfesten inte att vara centrerad enbart till torget, utan det ska vara aktiviteter i hela Perstorps centrum. Det kommer att bli många föreningar som medverkar, bland annat Perstorps Golfklubb, Perstorps Motorcykelklubb och Hembygdsföreningen. Dessutom kommer vi att ha ett antal barnaktiviteter som till exempel ansiktsmålning.

Bakluckeloppis

För den som vill göra begagnatfynd så anordnas en bakluckeloppis, som kommer att spridas ut över hela centrum. Däremot blir det inga kvällsaktiviteter eller serveringstält. Vårfesten är inte en ny Perstorpsfestival, utan något annat.
– Med Vårfesten vill vi gå tillbaka till det där mysiga som man hade förr. Alla vill inte åka till stora köpcentrum utan vill ha mer personlig service och mer kontakt med de man handlar av. Det ligger i tiden att satsa på det lite mer småskaliga, och det är där vi hoppas att Vårfesten ska fylla ett behov hos Perstorpsborna. Att vi inte har några externa matleverantörer öppnar ju dessutom möjligheter för restaurangerna i Perstorp ha egna erbjudanden, säger Monica Persson.

Snabba beslut

Det har varit lite speciella förutsättningar att ordna ett helt nytt evenemang bara på några veckor. Monica Persson menar att det har varit en spännande resa.
– Som företagare är man ju van vid att ta snabba beslut och verkställa dem direkt, men visst har det varit mycket jobb. Alla de 13 som kom på mötet i april har gjort fina insatser.