Lilla Kloster Service köper Theisners Rör

Ett framgångsrikt familjeföretag i Klippan har tagit över ett annat. Sedan den 3 april är nämligen Theisners Rör i Lilla Kloster Services ägo.
-Vi har märkt att våra kunder har efterfrågat de tjänster som Theisners Rör utför, och när jag hörde att företaget var till salu tog jag kontakt med Mats Theisner, säger Magnus Ågren, ägare till Lilla Kloster Service.

35 år i branschen

Mats Theisner startade Theisners Rör tillsammans med fadern Bertil 1978. De senaste 15 åren har han drivit företaget på egen hand. Han tycker det känns bra att ha sålt sitt och faderns livsverk.
-Jag har bytt ut båda min knäleder, och är inte så bra på att ”ligga och krypa” som jag har varit, så det känns som ett bra tillfälle att sälja.
Namnet Theisners Rör kommer att behållas även när Magnus Ågren tagit över verksamheten, och Mats själv kommer att finnas kvar i företaget. En lösning som båda är mycket nöjda med.
– Mats kommer att bli en bra tillgång, och det känns fint att kunna luta sig mot hans yrkeserfarenhet när det gäller rörläggeri, säger Magnus Ågren.

Positiva reaktioner

Både Mats och Magnus vittnar om att de har mötts av många positiva reaktioner sedan affären blev klar.
– Jag ringde runt till alla större kunder när vi gjort upp, och alla tyckte att det lät bra, säger Mats Theisner.

Expansiv fas

Lilla Kloster Service har växt ordentligt de senaste åren. Verksamheten har utökats till att förutom olika typer av fastighets- och trädgårdsskötsel även innefatta städning, flytthjälp, snöröjning samt hantverkararbeten som om- och nybyggnation samt renoveringar. Med köpet av Theisners Rör breddar man sig alltså än mer.
– Det känns otroligt spännande att vara inne i en så expansiv fas. Vi har byggt en ny maskinhall som snart är klar. Vintern har förutom snöröjning gått åt till att förbereda oss inför våren och sommaren. Vi har servat maskiner, målat om och köpt en ny och större traktor bland annat, säger Magnus Ågren.

Vill skapa arbetstillfällen

Totalt har Lilla Kloster Service just nu sju heltidsanställda i företaget. Under sommarhalvåret fördubblas personalkapaciteten när man plockar in fler säsongsanställda. Magnus Ågren har ett bra samarbete med Arbetsförmedlingen, som placerar ut duktiga praktikanter.
– Flera av praktikanterna som har varit här har vi anställt. Det är roligt att arbeta med människor och få bidra till att skapa arbetstillfällen, tycker Magnus Ågren.

Mer skrivbordsarbete

I takt med att Lilla Kloster Service har växt har det blivit allt mindre tid ”ute på fältet” för Magnus Ågren, och istället mer tid bakom skrivbordet.
– Det blir mest att jag räknar på jobb och står för organisation och administration, men det är klart att det ”kliar i fingrarna” lite grann mellan varven. Jag försöker att komma ut på lite jobb då och då – det är viktigt för att hålla sig uppdaterad.

Familjär stämning

Magnus Ågren menar att det finns potential för hans företag att växa ännu mer. Den nya maskinhallen har gott om kapacitet. Men i så fall gäller det att expandera med förstånd.
– Jag tror att våra kunder uppskattar att vi är ett lite mindre företag med familjär stämning. Den känslan vill vi behålla oavsett hur mycket till vi växer.