Carlssons Kläder i ny kostym

Klippans klassiska herrbutik Carlssons Kläder är tillbaka – i delvis ny kostym! Knappt ett år efter nedlägg-ningen av verksamheten på Storgatan driver ägarna Jörgen och Helena Hall verksamheten hemifrån gården i Vedby istället, nu med sig själva som enda anställda.
– När gamla kunder började höra av sig i höstas och fråga om vi hade några tips på var man kunde köpa kläder som tidigare funnits hos oss förstod vi att det fortfarande fanns en marknad för Carlssons Kläder, men då ville vi göra det på ett annat sätt, säger Jörgen Hall.

Fyra olika avdelningar

Det nygamla Carlssons Kläder delar in sin verksamhet i fyra olika avdelningar: Precis som tidigare säljer man herr- och arbetskläder, men vid nystarten har man valt att bredda utbudet till att även innefatta fiskeartiklar och –kläder samt även en liten inriktning på damkläder för lite större storlekar. När det gäller herrkläderna satsar man mest på basplagg med rakpassform, som till exempel jeans och pikétröjor. Försäljningen av fiskeartiklar grundar sig i att Jörgen själv är hängiven fiskare.
– Jag hade planer på en fiske-/fritid-/friluftsavdelning redan för många år sedan, men det fungerade inte riktigt att kombinera det med herrkläder. Nu när vi driver allting hemifrån blir det en annan sak. Vi säljer både fiskeutrustning och fiskekläder från bland annat Airflo och TFG.

Välbesökt invigning

Den nya butiken, som för övrigt huserar i ett ombyggt kostall, har varit igång sedan början av mars. Då höll Jörgen och Helena invigning där man bjöd på ärtsoppa och gav gamla och nya kunder en möjlighet att titta närmare på det nya sortimentet. Att kalla invigningen för en framgång är att vara blygsam i överkant.
– Vi hade hoppats på 40 personer på två dagar. Det kom 130! Det kändes som ett kvitto på att många har saknat oss, och sedan dess har det rullat på bra.

Egendesignade tweedplagg

Förutom att man precis som tidigare säljer herrkläder från bland annat Arnold Palmer, Wrangler, Alberto och Seaven Seas, så kommer Carlssons Kläder under maj månad att erbjuda en riktigt exklusiv nyhet: Egendesignade tweedkläder.
– Jag har ett stort intresse av engelska tweedtyger, och har tillsammans med en sömmerska ritat egna kollektioner som ska sys upp i små serier. Det ska bara finnas några få numrerade exemplar i varje, för att behålla exklusiviteten.