Besöksrekord på Företagslunchen

Klippans kommuns och Företagarna Klippans företagsluncher är mycket populära. När man träffades på Best Western Hotell Klippan den 10 april slogs nytt besöksrekord med hela 61 deltagare! Förutom att Årets företagare hyllades (detta kan du läsa om på annan plats i tidningen) så hölls också som vanligt ett antal föredrag. Här följer ett axplock av vad som sades. Nästa företagslunch går av stapeln den 8 maj, och kommer då att hållas på Åsbo Ryttarförening i samband med körningstävlingen Åsbo Driving.

Bjärhus gårdsbutik satsar på event

Verksamhetsledaren Calle Laurén från Bjärhus Gårdsbutik presenterade företaget och dess verksamhet lite närmare. Dessutom passade han på att flagga för att man kan anlita Bjärhus Gårdsbutik som cateringleverantör till alla typer av festligheter – det kan handla om alltifrån bröllop och student till företagsevenemang. Calle Laurén berättade också om ett kommande arrangemang där man förutom en god grillbuffé kan få sig lite härlig musik till livs.
– Den 17 maj ordnar vi gitarrjamboree med några av våra mest kända lokala gitarrister.

Klippans Brottarklubb – då och nu

Rune Pettersson från Klippans Brottarklubb berättade om klubbens historia. Han tog avstamp i bildandet 1933 och gick via storhetstiden på 50-, 60- och 70-talen fram till idag, där klubben blivit en av Sveriges största inom dambrottning. Man ordnar varje år den internationella stortävlingen Lady Open, och 2012 fick klubben sin första världsmästare någonsin genom Jenny Fransson. Rune Pettersson framhöll också satsningen på ungdomarna.
– Vi bygger underifrån genom att ha många tränare. Det gör att barnen känner sig sedda och manade att satsa vidare.

ALMI Företagspartner vill vara ett komplement till bankerna

ALMI Företagspartner är en aktör som har i uppdrag att stödja nya företag. Man kombinerar finansiering med bland annat rådgivning, utbildningar och mentorskap. Ägare till ALMI Företagspartner är Region Skåne.
– Vår ambition är att kunna hjälpa företagare med bärkraftiga idéer, och kunna fungera som ett komplement till bankerna, berättade representanten Nenne Hansson.

Stefan Sperlingsson utbildar företagsledare

Sälj- och marknadscoachen Stefan Sperlingsson från Helsingborg hade bjudits in för att berätta om sin utbildning för företagsledare. Han lär bland annat ut hur man som företagare förbättrar sin personliga drivkraft, hur man bygger nätverk och hur man på bästa sätt uppfyller de mål man satt upp för sin verksamhet.
– Alla behöver träning och övning. Väljer man att gå utbildningen är man med på tre träffar under ett halvårs tid, där man mellan tillfällena arbetar efter en egen handlingsplan.