Årets företagare 2012 utsedda

Mikael och Susanne Lundin från Best Western Hotell Klippan har blivit utsedda till Årets företagare i Klippan 2012.
– Det känns otroligt kul, och det var verkligen ingenting vi hade räknat med, säger Mikael Lundin till Söderås Journalen.

Självklart val

Företagarna Klippans ordförande Hans-Göran Dahl menar att styrelsesammanträdet där Årets företagare skulle utses var av det enklare slaget den här gången.
– Det var ganska självklart på ett tidigt stadium. Mikael och Susanne har med sin satsning på hotellet skapat två riktiga mötesplatser för Klippanborna i restaurangen och Harrys. De har dessutom uppnått alla de kriterier vi har både när det gäller kvalitet och lönsamhet. Att de också haft nästintill full beläggning och blivit utsedda två år i rad till Sveriges bästa Best Western-hotell gör att de är väl förtjänta av priset.
Mikael Lundin ser Årets företagare-utmärkelsen som en fjäder i hatten åt alla som arbetar på Best Western Hotell Klippan.
– Vi har otroligt duktig personal som har stor del i att hotellet har blivit så framgångs-
rikt. Vi hade en tydlig bild av vad vi ville åstadkomma med Best Western- och Harryskoncepten med en stor satsning på utbildning av personal när vi kom hit. Då blir man dubbelt så glad när det väl fungerar.

Nytt spa invigt

I mitten av april invigdes Best Western Hotell Klippans nyrenoverade 450 kvadratmeter stora relaxavdelning, belägen i källaren. Här finns olika sorters bastu, spabad, duschlandskap, kallvattentunna och en loungedel.
– Satsningen på en relaxavdelning höjer kvaliteten på hotellupplevelsen ännu mer, och vi tycker också det känns roligt att kunna ge tillbaka till våra kunder efter två framgångsrika år, säger Mikael Lundin.

Vidare till Ystad Saltsjöbad

Utnämningen av Årets företagare har ända sedan 1987 varit ett samarbete mellan Klippans kommun och Företagarna Klippan. Från och med i år är det enbart en angelägenhet för Företagarna.
– Tidigare har Företagarna kommit med förslag som sedan diskuterats i kommunstyrelsen. Nu lägger kommunen sin fokus på sitt näringslivspris, och så tar vi hand om det här, säger Hans-Göran Dahl.
Förutom äran tilldelas Mikael och Susanne Lundin också ett diplom och en glasstatyett. Dessutom deltar man som Klippans representant i nästa etapp av tävlingen Årets företagare. Den äger rum på Ystad Saltsjöbad i september, och då tävlar man mot övriga skånska vinnare. Den officiella utdelningen av priset äger rum den 31 maj på Best Western Hotell Klippan. För den som är intresserad av att vara med på detta så kan man få mer information om program, tid och pris om man skickar ett mail till bengt.a.persson@hotmail.se.