Trendi Skor redo för vårrusning

Våren är här – och med den även nytt skomode på Trendi Skor i Perstorp. I år är det skarpa färger som gäller.
– Det var ett tag sedan det var så hett med färg. Bland dam- och barnskor är det mycket turkos, rosa och korall, men herrskorna är lika diskreta som vanligt, säger butiksägarinnan Kjersti Landgren.

5 000 par per år

Det går bra för Trendi Skor. Trots att en och annan butik i Perstorp tvingats stänga igen på sistone så märker inte Kjersti Landgren av att det på sina håll är tuffa tider.
– Jag har räknat ut att vi säljer 5 000 par skor varje år, inklusive skyddsskor till företag. Det är rätt häftigt när man tänker på det. Vårt försäljningsantal har ökat sakta men säkert för varje år, och det
känns jättekul.

Den typiska kunden hos Trendi Skor är kvinna och mellan 25 och 70, så sortimentet för denna målgrupp är stort. Men Kjersti Landgren säljer naturligtvis även herr- och barnskor. Många kunder har varit Kjersti trogna ända sedan hon startade sin
rörelse för 22 år sedan.
– Vår personal är väldigt omtyckt, och det skapar förtroende. Vi månar väldigt mycket om personlig service, och försöker ha ett sortiment där skorna är både snygga och bekväma.

Efterlysning

Det har funnits skobutiker i fastigheten på Köpmangatan i Perstorp i många år. Exakt hur länge är oklart, men Kjersti vet att man sålde skor här redan så tidigt som 1925.
– Jag skulle gärna vilja passa på att via Söderås Journalen fråga läsarna om det är någon som vet exakt hur långt tillbaka traditionen med skoaffär i det här huset går. Det hade varit roligt att få reda på, så om någon vet får de gärna kontakta mig.

Kundkontakten något speciellt

Kjersti har aldrig ångrat att hon blev skobutiks-ägare. För det var faktiskt så att det skedde mest av en slump.
– Jag var trött på mitt dåvarande jobb, och när jag hörde att de förra ägarna, som var bekantas bekanta, skulle sälja så blev jag intresserad. Sedan får jag tacka min man som pushade på så att jag verkligen tog steget. Det var det bästa jag har gjort.

Roligast med att stå i butik varje dag är kundkontakten.
– Man träffar så mycket trevliga människor. Sedan gillar jag att ha med vackra saker att göra. Det är något speciellt med naturmaterial. Jag tycker om det helt enkelt!