Jessika ”Tolle” firar ett år med Nya Pålles

Den 1 april är det ett år sedan som Nya Pålles grundare Per Thomasson lämnade över driften till Jessika Kristensson. Gatuköket är naturligtvis fortfarande beläget på Åbytorps industriområde.
– Det har fungerat över förväntan. Försäljningen ökar hela tiden, konstaterar hon nöjt.

Dubbla kiosker

Vid sidan av Nya Pålles driver Jessika sen många år tillbaka även den populära kiosken/gatuköket/pizzerian Havsbadskjollan i Ängelholm.
– Det har blivit en bra kombination. Jag har drivit kiosken i 26 år, och trivs jättebra med säsongsarbete.

Receptet på framgång

Vad är då receptet på ett framgångsrikt gatukök? Är det någon som borde veta så är det ju Jessika, med alla sina år av erfarenhet från branschen.
– Vi har ”go mad och möd mad”, och sedan är vårt läge här på industriområdet väldigt lättillgängligt. Det händer ofta att det stannar både lastbilar och bussar. Sedan är vi inte knutna till någon kedja heller, utan vi kan helt och hållet bestämma själva vilken inriktning vi vill ha på maten.

Duktig personal

Med ”vi” menar Jessica henne själv och ytterligare två personer: Hennes namne Jessica Nilsson är anställd på deltid, och hoppar in som gatukökschef på sommaren, när Jessika är upptagen med sin andra rörelse i Ängelholm. Dessutom finns en gammal känd Klippanprofil med i ”kulisserna” och bidrar med sin branschkunskap.
– Jag får stor hjälp av farsan såklart.

Och ”farsan”, det är ingen mindre än Nisse ”Katten” Kristensson, känd för många Klippanbor från Nisses Bar, Nisses Gatukök och inte minst Åbykiosken, där Jessika själv började arbeta redan som 13-åring.

Långväga gäster

Ett kvitto på den lyckade satsningen med gatuköket är att Nya Pålles inte bara har Klippanbor bland besökarna.
– Det kommer ofta folk från både Kvidinge och Perstorp, och även en del från Ängelholm. Senast idag kom till och med några stycken från Kävlinge.

Träffpunkt och ”matsal”

Trots att det bara är tidig mars när Söderås Journalen pratar med Jessica har hon redan hunnit ställa ut lite utemöbler i anslutning till kiosken. Och då slår sig kunderna ner direkt för att äta! Den här soliga dagen satt till och med någon i kortärmat!
– Många egenföretagare tycker det är trevligt att komma hit och äta och prata lite med folk. Det känns kul att Nya Pålles har blivit en liten träffpunkt och en liten ”matsal” för våra kunder.