Firar 60 med att börja träna

Gunnel Pålsson från Klippan har haft cykling och promenader som sin främsta motioneringsform. Hon har funderat på att lösa ett gymkort men det har aldrig riktigt blivit av. Med en stor jubileumsdag väntandes runt hörnet i vår tyckte hon att det var dags att ta sig i kragen.
– När jag läste i Söderås Journalen att man kunde vinna ett halvårs träning på Kupolen Friskvårdscenter tänkte jag att nu får det vara nog. Jag sa till mig själv att ”nu fyller du snart 60 år – gör någonting!”

Arbetar som lärare

Och det gjorde Gunnel – och hon gjorde det dessutom så pass bra att hon tog hem segern i Söderås Journalens tävling, och därmed vann gratis träning på Kupolen Friskvårdscenter i ett halvår framåt.
– Jag vill leva länge och må bra. Jag röker inte och lever ganska hälsosamt, men att motionera mer regelbundet och kanske även gå ner lite i vikt hade inte varit fel.

Gunnel bor i Klippan men arbetar som lärare på komvux i Helsingborg, och arbetar två kvällspass varje vecka. Därför är planen att försöka hinna med två träningstillfällen i veckan.
– Kommer jag iväg en gång på helgen och en gång till ytterligare i veckan så ska det nog bli bra.

Blandade åldrar

Huvudsyftet med träningen är att bli rörligare i musklerna. Löpning är hon inte så intresserad av heller, men efter att ha varit på plats på Kupolen Friskvårdscenter för första gången och blivit introducerad för alla maskiner och olika träningsmetoder är Gunnel peppad på att sätta igång!
– Jag tycker det verkar hur bra som helst här. Det jag gillar mest är att det är en sådan blandning rent åldersmässigt – det gör att man känner sig bekväm när man tränar.