Nytänk och utveckling på Hemköp i Ljungbyhed!

På torsdagkvällen den 28 februari hade Hemköp en smygpremiär för att visa sina senaste nyheter. Butiken var full med folk, främst kring charkdisken men även gångarna i butiken fylldes av matintresserade gäster.

Vill profilera sig på hemlagat

– Vår nyhet är att vi vill profilera oss ännu mer på hemlagad mat med hög kvalitet, säger Hemköps ägare Lars Andersson. Sedan flera år tillbaka säljer vi ju Dagens rätt med stor framgång och har även en bred Cateringverksamhet.
– Nu tar vi ytterligare ett steg genom att även erbjuda olika former av smörgåsar, pajer, piroger, ölkorv, tapas och flera andra smårätter som kunden tar med sig hem. I dag är många människor stressade i sin vardag och har inte tiden att ställa sig själv att fixa till maten hemma, och det är där vi kommer in och blir ett alternativ.

Kan erbjuda det mesta

I samband med detta ”nytänk” har man bytt ut de gamla charkdiskarna mot nya fräschare och mer miljövänliga diskar. Sedan två år tillbaka jobbar Lars dotter Jessica Andersson också på Hemköp. Familjebanden knyts nu ännu hårdare i och med att lillasyster Jonna också har börjat arbeta i butiken. Hennes arbetsuppgifter är framför allt att jobba med nysatsningen i charken. Detta innebär också att Hemköp nu möter marknaden med att bli verkligt starka och kan erbjuda det mesta när det gäller Dagens Rätt, Cateringverksamhet och Delikatessmaten.

– I och med att vi breddar matverksamheten och kombinerar detta med vår ”vanliga” charkförsäljning så kan vi också minska det så kallade matsvinnet genom att till vara på ännu mer av det charkuterier och andra varor som vi säljer. Detta är viktigt båda för miljö och moral, avslutar en nöjd Lars Andersson.