Vilken är din mest minnesvärda nyårsafton?

Det finns två läger när det gäller hur man ser på nyårsafton. Den ena sidan hävdar att nyårsafton är årets roligaste kväll. Då ska man klä upp sig, äta och dricka gott och se tillbaka på året som gick, innan man skålar in tolvslaget i champagne och beskådar nyårsfyrverkerierna. Sedan finns det ju också de som tycker att nyår är årets absolut mest överreklamerade högtid, och att de gigantiska förväntningar som folk har aldrig infrias. Söderås Journalen passade på att fråga några invånare i våra utgivningsorter om de kunde erinra sig någon speciell nyår som varit extra minnesvärd. Här kommer resultatet:

Mikael Johansson, Kolleberga

– Alla nyår brukar vara roliga tycker jag. Jag brukar ofta vara i Vägasked, där det brukar ordnas en tillställning med dans, musik och mat. Jag har varit där både med vänner och familj många gånger genom åren.

Eva Karlsson, Stidsvig

– Millennieskiftet var något speciellt. Vi var bjudna till några vänner i Östra Ljungby och firade lite extra genom att äta hummer och lax. Det kändes lite mer festligt än ett vanligt nyår.

Tim Fors, Klippan

– Förra året var jag sjuk, så det var kanske inte så minnesvärt. De bästa nyårsaftnarna är när man firar tillsammans med familjen och äter god mat och dricker gott. Det är svårt att plocka ut ett speciellt tillfälle.

Mats Holmberg, Östra Ljungby

– Det jag kommer på så här på rak arm när du frågar mig är förra året, när vi misslyckades totalt med en nyårsraket! (skratt). Den lyfte aldrig utan small på marken, men som tur var skadades ingen.

Inger Johnsson, Röstånga

– 2002 fick vi hem vår åtta veckor gamla malinoisvalp Balder just på nyårsafton. Vi var lite oroliga för hur det skulle gå med alla fyrverkerier eftersom många hundar är skotträdda, men det gick hur bra som helst.

Lotta Nilsson, Perstorp

– Nyårsafton 2006-2007 var jag gravid, men vi hade inte berättat för alla festdeltagarna att vi skulle ha barn. Jag höll mig till vatten hela kvällen, och då förstod alla hur det låg till.

Thomas Persson Kvidinge

– Jag var på Filippinerna för sex år sedan. Det var väldigt speciellt. De är väldigt glada för fyrverkerier där, och firar i större sällskap och med ännu mer glädje än vad vi svenskar gör. Dessutom pågår firandet i tre dagar.