Lyckad tjejmässa ger mersmak

Det som började med en idé från Snyggatorpsskolans fritidsledare Urban Berggren mynnade i slutet av november ut till en succé med 300 besökare. Tjejmässan i skolans fritidslokal Open Heart ger arrangörerna mersmak.

– Urban föreslog att vi skulle ordna någon sorts evenemang, och ganska snart föddes tanken på en mässa för tjejer mellan 13 och 25, berättar Caroline Magnusson, elevassistent på Snyggatorpsskolan och projektledare för tjejmässan.

”Dream team”

Tjejmässan är ett samarbete mellan socialförvaltningen, fritidsförvaltningen och Snyggatorpsskolan. Dessutom har man fått EU-bidrag från Leader i Skåne. Utöver detta har man också plockat in spetskompetens på lite olika områden.
– Vi fick ihop ett riktigt ”dream team” av duktiga människor som alla har bidragit till att projektet blev så lyckat, tycker hon.

Positiva reaktioner

Arbetet med tjejmässan har pågått ända sedan idén kläcktes i våras. När det väl var dags den 24 november kunde man locka besökarna med ett fullsmockat program, innehållandes bland annat självförsvarskurs, workshop i hår, smink och styling samt möjlighet att få träffa en spåkvinna. Och reaktionerna från besökarna blev därefter.
– Vi delade ut utvärderingslappar, och utifrån svaren på dom förstod vi att det här har varit efterlängtat. Många både skrev på lapparna och sa till oss att ”det här måste ni göra fler gånger”, säger Caroline Magnusson.

Ungdomsmässa på planeringsstadiet

Caroline Magnusson vill rikta ett stort tack till de trettiotal sponsorer som ställde upp på projektet. Utan deras insats hade inte tjejmässan varit genomförbar. Nu ska Caroline och hennes kollegor njuta av succén ett tag – och så småningom även försöka återupprepa den.
– Det finns planer på en ungdomsmässa till våren där vi även riktar oss till killar. Hur den ska se ut vet vi inte riktigt än, vi är bara på idéstadiet än så länge – men det kommer att visa sig efterhand.