Det lokala, servicevilliga alternativet

Görans Ljud & Bild är det lokala alternativet för hemelektronik. Den utbyggnad man gjorde 2011, då man övertog den intilliggande garnaffärens utrymmen, har dessutom gjort att man kunnat öka sortimentet.
– Vi har fått in lite mer ”demoutrymmen”, vilket gör att kunderna går runt och tittar betydligt mer och stannar kvar längre i butiken, konstaterar ägaren Benny Pantzar.

Kunder utifrån

Trots att Görans Ljud & Bild är det lokala alternativet kan Benny Pantzar också räkna in mer långväga resande i sin kundkrets. Bland annat kommer det folk från såväl Helsingborg som Ängelholm.
– Vissa är gamla Klippanbor som har flyttat härifrån, men det är även människor som inte har någon anknytning hit. Det känns som ett kvitto på att vi levererar bra produkter och god service när vi är ute på ”fältet”.

Auktoriserad Applesäljare

Görans Ljud & Bild säljer alla typer av hemelektronik, från TV-apparater, hemmabioanläggningar och datorer till mobiltelefoner, digital-TV-abonnemang och mindre vitvaror. Den senaste nyheten är att man sedan i somras också är auktoriserad Applesäljare. Klippanborna kan alltså handla sin iPhone eller iPad inom kommungränsen numera. Och det blir snart ännu mer!
– Vi håller precis på att plocka hem lite Macdatorer. Min förhoppning är att de ska finnas i butiken inom en inte allt för avlägsen framtid, avslöjar Benny Pantzar.

Ser till kundens bästa

Det har väl knappat undgått någon att det är hårda tider i hemelektronikbranschen. Större kedjor som OnOff och Expert har gått i konkurs, och de två stora jättarna Media Markt och El-Giganten tävlar ständigt om vem som kan sänka priserna mest. I kölvattnet där bakom blir de lokala aktörerna allt viktigare.
– Vi bryr oss om kunden både före och efter köpet, och har inte som första prio att sälja något till kunden som kunden inte behöver. Det viktiga för oss är att bygga relationer på längre sikt.
Till servicen hör också att man hjälper kunderna med installationer och transport om de så önskar.
– Köper man en TV här bjuder vi på fri hemkörning, plus att vi kopplar upp och ställer in kanalerna så att ingen behöver ha något krångel med det.