Basthiägaren öppnar ny herrbutik

När Carlssons Kläder försvann stod Klippan för första gången på nästan ett halvt sekel utan en renodlad herrklädesbutik. Detta blev emellertid inte så långvarigt.
– Klippan behöver en egen herrbutik, säger Carina Nilsson, som i månadsskiftet november/december öppnade upp portarna för Lukas by Basthi.

Positiva reaktioner

Carina Nilsson är bekant för de flesta som ägare till damklädesbutiken Basthi, som ju i många år legat vägg i vägg med Carlssons Kläder. När möjligheten uppstod att ta över en del av lokalen bestämde hon sig direkt för att satsa.
– Allting har gått otroligt snabbt, det har tagit ungefär en månad från beslut till butiksöppning. Jag har dragit i en massa trådar hos Basthis leverantörer. De ingår ju oftast i koncerner som även tillverkar herrkläder.

Bland märkena man kan hitta på Lukas by Basthi finns bland annat Esprit, Matinique, FQ1924 och Oscar Jacobson. Butiken invigdes i samband med julskyltningen i Klippan den 2 december.
– Vi fick otroligt många positiva reaktioner, alla som var här tyckte att vi hade fått det jättefint.

Fyller på efter nyår

Lukas by Basthis sortiment är än så länge enligt Carina Nilsson väldigt ”julklappsorienterat”. Man erbjuder mycket julklappsvänliga accessoarer som kepsar, bälten, väskor och varma tröjor för att ta några exempel. Efter nyår kommer ett lite bredare sortiment att plockas in.
– Då blir det bland annat kavajer, kostymer och ett nytt jeansmärke.

Det har varit en hektisk tid för Carina Nilsson, och hon är inte sen med att hylla sin personal, som ställt upp i vått och torrt.
– Utan dom hade det aldrig fungerat, jag är otroligt tacksam för all hjälp!