Hela familjens marknad

Den 17-18 augusti är det dags för den traditionella Ljungbyheds Gammelmarknad. Söderås Journalen ringde upp Bo Rosengren, ordförande i Ljungbyheds köpmannaförening för att få lite försmak av vad som bjuds.

Har ni fått ihop många knallar?

– Ja, det ser ut som vanligt, vi kommer till att ha 120-130 knallar. Utbudet ser väl ut som vanligt, möjligtvis kommer vi att ha mer olika sorters mat att erbjuda.

Vad kommer det att bli för underhållning?

– Vi håller på temat att det ska vara mycket barnunderhållning. Det kommer att bli sång med Caroline och Belinda. Sedan kommer det att vara bugguppvisning med bland annat Thilda och Timothy som är uttagna till junior-VM. Nytt för i år är att knattelaget från Ljungbyheds IF kommer att ha uppvisning i Parken.

Hur ser du på konkurrensen med Söderåsens marknad?

– Jag tror som många andra att de som traditionellt går på Ljungbyheds Gammelmarknad kommer hit och vice versa. Jag får ju säga att alla jippon gynnar ju Ljungbyhed trots att många varit kritiska till just den.