Hovturnen 2012

För femte året i rad rider Hovturnen runt i våra trakter runt Söderåsen och förvandlar de olika stoppen till musikaliska happenings. Söderås Journalen var på plats i Skäralid fredagen den 3 augusti när turnésällskapet hade ett stopp där.

Augustikvällen är varm och det sitter c:a 300 personer framför scenen på filtar och stolar som alla spänt väntar på att föreställningen ska sätta igång. Hur ska det gå för Hovturnens ryttare i år? Traditionsenligt kommer artisterna inridande till publikens förtjusning.

WILLE CRAFOORD och LINDA BENGTZING är i täten och efter kommer CHRISTER SANDELIN, GUNHILD CARLING, MARIKA WILLSTEDT, JONAS SJÖBLOM och OLLE LINDER lugnt inridande. Vissa svingar sig av med många års ridvana medan andra ”kasar” av sin häst och kvällen kan ta fart.

Linda Bengtzing charmar snabbt publiken med sitt naturliga sätt och härliga utstrålning. Christer Sandelin får publiken att sjunga med i några gamla välkända godingar. Gunhild Carling river som vanligt loss och får publiken att gunga. Med en blandad kavalkad av låtar förvandlas kvällen snabbt till en behaglig musik- och naturupplevelse.