Bunkern flyttar ovan jord :)

I somras fick fritidsgården Bunkern i Ljungbyhed, eller snarare dess moderförening Modell Ljungbyhed beviljat projektstöd på 769 650 kronor i ett så kallat Leader-projekt. Som en positiv konsekvens av detta flyttar man nu till nya lokaler i det gamla bokcaféet vid biblioteket. 5 oktober är datumet då portarna slås upp!
– Det känns jätteroligt att kunna göra det här. Jag vill också passa på att rikta ett tack till alla underbara människor som ställer upp och hjälper till och håller fritidsgården igång, säger projektledaren Susanne Ottosson.

Tacksam miljö att inreda

När Söderås Journalen pratar med Susanne är man mitt uppe i planeringen för hur den nya lokalen ska inredas. Som namnet Bunkern skvallrar om höll man ju tidigare till i en källarlokal på Ljungbyhedsskolan, och med flytten till det gamla bokcaféet öppnar sig möjligheter att inreda i trivsam miljö.
– Det kommer att bli trevligare både för barn och vuxna att vistas i den nya lokalen. Nu kommer vi att ha fönster och kunna se ut, och luften kommer att bli mycket bättre också. Därför har vi skapat tre olika grupper med både barn och vuxna där man väljer ut möbler och inredningsdetaljer, säger Susanne Ottosson.

Namntävling

När flyttlasset går lämnas naturligtvis namnet Bunkern kvar i lokalen på Ljungbyhedsskolan. Precis som när man startade verksamheten i början av 2009 kommer en namntävling att utlysas.
– Tanken är att barnen ska få lämna förslag den första helgen vi har öppet, och sedan kommer det nya namnet att tas i bruk efter det.

Fritidsgården, som uteslutande bygger på ideella insatser från de vuxna, har hittills mestadels samlat mellanstadieelever, som träffats där på helgerna. Med flytten till bokcaféet hoppas Susanne Ottosson även på att kunna locka de lite äldre ungdomarna.
– Närheten till idrottshallen tror vi kommer att locka högstadieeleverna också. Vi kommer att ha aktiviteter där en eller två lördagar i månaden.

Öppna upp för andra föreningar

I och med stödet från Leader-projektet är tanken att en fritidsledare ska kunna anställas. Om detta blir verklighet är meningen att fritidsgården även ska ha öppet en eller två eftermiddagar efter skoltid också. Enligt
Susanne Ottosson planerar man också för att öppna upp för andra föreningar som saknar möteslokal.
– Vi har redan talat med både Föräldrar som bryr sig och Röda Korset. Det känns kul att kunna vara med och skapa andra aktiviteter.