En ny stjärna på Nova!
”Det är jätteroligt att vara i Klippan!”

Nej, Nova har inte stängt! Bakom den bruna pappen på skyltfönstren har den nya ägaren, Pernilla Hansson förberett för nyöppning. Väggar­na har blivit vitmålade, vilket ger ett luftigt intryck i lokalen. Här och var syns gröna växter som piggar upp. Den lilla make-overn till trots vill Pernilla Hansson fortsätta att driva Nova i samma anda som tidigare.

26-åriga Pernilla Hansson har länge varit fast besluten på att hon vill driva egen butik. Nu har drömmen blivit verklighet! Efter handels- och administrationsprogrammet jobbade hon i skobutik i sex år. Planen var att börja från grunden och sedan arbeta sig uppåt.
– Men så tänkte jag att det var bättre att starta eget. Man måste våga! Det var min mamma som sa att Nova var till salu. Jag berättade för vänner att jag ville köpa butiken, men de sa till mig att tänka över det ordenligt, att det var mycket jobb. Men så var jag hos min frissa och hon peppade mig så himla mycket att jag beslöt mig för att gå och prata med Madde (läs: tidigare ägare) redan nästa dag.

Tycker om det personliga

Pernilla bor i Helsingborg men är en Klippantös från början. Hennes familj och släkt bor här och de har hjälpt henne mycket med i butiken.
– Min morfar hade matbutik i Klippan och mamma jobbar på biblioteket så det är många som vet vem man är. Det är jätteroligt att vara tillbaka i Klippan! När jag jobbade i Helsingborg kände jag inte kunderna, då är det mer personligt här. Folk hejar var man än går!

Bara senaste nytt

Nova har märkena Vero Moda, Only, Pieces, Jack and Jones, Selected och Name it och Pernilla har som intention att fortsätta med dessa märken.
– Jag vill inte ändra för mycket på ”Nova-stilen” då kunderna har lärt känna och gillar den. Men det är klart, om kunderna efterfrågar ett visst märke så kanske jag provar att ta in det.

Pernilla är väldigt aktiv på sin blogg och facebook där hon varje dag lägger ut bilder på nyheter, erbjudande och annat smått och gott. Just nu är det mycket höstnyheter som kommer in.
– Det är jättemycket koftor, både stickat och virkat med lite större maskor. Färgerna går i lila, orange och rostfärgat. Jag själv älskar koftor!

Så nog har Pernilla stor passion för mode och energi för att driva eget!