Vinnaren av träningskort på Kupolen Friskvårdscenter!

– Det var som att hela jorden försvann under mina fötter, så beskriver Niloofar Mehrali känslan när hon för ett år sedan fick veta att hon hade bröstcancer. Resan mot tillfrisknandet har varit lång och mörk. Men efter en operation, 6 cellbehandlingar, 33 strålbehandlingar och mycket kämparglöd är hon på fötterna igen. Med träningskortet på Kupolen Friskvårdscenter hoppas hon på att få sin kondition tillbaka!

Niloofar Mehrali är säkert bekant för en del av er läsare då hon är lärare i matte och no på Snyggatorpsskolan. När Söderås Journalen träffar Niloofar på ett träningspass på Kupolen möts vi av en ung kvinna med ett starkt engagemang både i sitt yrke som lärare och privat. Ett härligt skratt ligger alltid nära tillhands. Kanske var det denna positiva energi som hjälpte henne i kampen mot cancern?
– Jag är en väldigt stark person, men jag har mycket att tacka min familj för – min syster från Iran lämnade allt och kom och tog hand om mig i 2 månader. Mina vänner, elever och kollegor har också varit ett stort stöd för mig. Min man sa hela tiden till mig att du är stark! Du klarar det här! För det fanns ju så klart tillfällen då jag blev arg över att ha fått cancer och kände att jag inte orkade vara stark. Cellbehandlingen var som en mardröm i början. Men varje gång jag var på väg att ge upp, tittade jag på mina två döttrar och kramade om dem.

Vill hjälpa andra

Med cellbehandlingarna kommer håravfallet och Niloofar förberedde sina döttrar, då 10 och 13 år, på sitt eget lilla vis.
– Jag bestämde att jag skulle klippa av mitt hår innan det blev tussigt och trillade av. Jag satte mig i badkaret och lät flickorna leka frisörer. Och när det bara var 1 cm kvar fick de skrika på pappa så att han kunde ta det sista med rakapparaten.

Niloofar fick också ett stort stöd från Ann-Sofie Karlsson som är KBT-terapeut på Kupolen. De båda har pratat om att starta en grupp för att hjälpa unga tjejer som drabbats av bröstcancer.
– Man kan anmäla sitt intresse till Kupolens expedition från och med den 20 februari och en månad framåt. Vi får se hur stort intresset är och sedan bygga våra träffar utifrån det.

Lev livet fullt ut

Cancern har också gett Niloofar en tankeställare om livet.
– Jag vill att folk ska tänka på hur de lever – att de lever livet fullt ut och prioriterar saker och ting. Ta det lugnt, var tacksam för det du har – du vet inte vad som kommer att hända imorgon. Så njut av här och nu.

Att höra Niloofar säga att man ska ta det lugnt låter lite motsägelsefullt då hon i nästa svep berättar hur mycket nytt ansvar hon fått på Snyggatorpskolan. Hon har blivit kamratstödjare, matteansvarig, nyckelperson för den nya kursplanen, ämnesansvarig i matte och ekonomiansvarig för sitt arbetslag. Det tycks inte finnas någon hejd på engagemang!
– Men jag tycker bara det är roligt! Jag har längtat så mycket efter undervisning, mina elever och att känna sig viktig i samhället igen, säger hon och tar ett ordentligt grepp i handtaget på en av träningsmaskinerna.

För att anmäla intresse till gruppen för kvinnor med bröstcancer ring Kupolens reception 0435-108 90