Full hangar på Ljungbyheds första kulturnatt!

Den första kulturnatten i Ljungbyhed blev en dundersuccé. Camilla Alexandersson, kulturstrategen som låg bakom initiativet, hade inte väntat sig att så mycket folk skulle komma.
– Det var runt 2000 som kom, det är 4-5 gånger fler än vad vi hade väntat. Det var fantastiskt roligt! Det var många nöjda besökare med glada ansikten.

Kvällen inleddes med sköna toner från Klippans musikkår och Hangar 85 var till bredden full med konst, hantverk och en rad utställare som hade chans att visa upp sina verksamheter.

Bland annat bjöd hip-hop gruppen Color Freaks från Åstorp på dansuppvisning, Hard-rock salong från Klippan visade upp fräcka håruppsättningar i samarbete med Maywis blommor från Klippan som gjorde vackra blomsterarrangemang.

Dolda talanger

Kulturnatten gav även dolda talanger chansen att visa upp sina alster. Arne Eliasson, för kommunborna välkänd som badhuschef i Klippan, ställde ut sina fotografier. Motiven är vackra naturbilder, tagna på en av många turer med husbilen. Det var Camilla Alexandersson som övertalade honom att vara med. Hon tyckte det var dags för honom att visa upp sina verk för en publik, och då är det väl ganska behagligt att börja med hemmapubliken? En annan ung talang, Matilda Ahlberg, visade även hon upp sina porträtt.

Oväntad mix

– De som deltog är väldigt nöjda, speciellt de verksamheter som finns på F5-området, till exempel Aeronautiska Sällskapet och Militärhistoriska museet. De säger att de aldrig haft så många besökare tidigare. Mitt syfte med kulturnatten var just att olika kulturella verksamheter skulle få ny publik. De som kom för rockbanden fick också höra på Kammarkören, vilket de kanske inte skulle gjort annars, säger Camilla Alexandersson.

Kommer detta bli ett stående inslag i Ljungbyhed?

– Stora chanser finns att det kommer att arrangeras en Sinnenas Kulturnatt 2014.