Snickeri efter dina önskemål!

För Fredrik Kristiansson på Kickes Snickeri är ingenting omöjligt. Det mesta går att beställa efter dina önskemål! Hyllplan till dina skåp, garderober, köksluckor med mera.
– Jag sågar upp det helt efter dina mått och monterar det till dig. Vi renoverar och nytillverkar även fönster, dörrar, karmar och trappor. Träet är förstås av högsta kvalitet för bästa hållbarhet!

När vi kommer in på Kickes Snickeri på Åbytorpsområdet i Klippan står Fredrik Kristiansson och slipar på ett gammalt köksbord.
– Folk slänger ofta köksmöbler som det inte är något fel på. Med lite slipning och lim blir de som nya igen! Det behöver inte bli så dyrt. Det kostar runt 300 kronor per stol!

Från praktikant till ny ägare

Fredrik Kristiansson har gått hantverksprogrammet med inriktning finsnickeri på Rönnowska skolan i Helsingborg. Därefter har han jobbat både på Swedoor i Åstorp och på Svenska Fönster i Edsbyn. Till ”Kicke” kom han först som praktikant. När praktikperioden led mot sitt slut var det dags för ägarbyte och då var Fredrik ett givet val!

Tycker om utmaningar

Hos Kickes Snickeri kan du få hjälp med renovering av gamla fönster eller låta tillverka helt nya fönster i samma stil som dina gamla. Det gäller likaså dörrar och dörrkarmar. Ingen beställning är för konstig för Fredrik. En gång fick han en beställning på en receptionsdisk helt klädd i lammull (

Den roligaste utmaningen för Fredrik är trappor

– Det är så många moment och det är kul och se hur trappan växer fram!

För den som inte vill byta ut hela trappan finns det även renoveringskit att köpa.

Inte så dyrt som man tror

– Folk är lite rädda för att komma hit för att de tror att det är dyrt. Men så himla dyrt är det inte med tanke på att ditt hus exempelvis får behålla sin gamla karaktär med fina gamla fönster – det kan vara värt någon krona extra. Sedan är kvaliteten i träet bättre, du behöver inte byta ut dem efter
tio år.