Vinnarna av årets bild 2011!

Hästar, en tårttjuv, krispiga vinterdagar och söta barnleenden – det var många skilda motiv bland de 109 (!) bilder som kom in till Söderås Journalens fototävling. Juryn som bestod av Söderås Journalens redaktion och fotografen Richard Nilsson fick ett knivigt jobb med att utse vinnarna. Men här är de – de tre lyckliga vinnarna som får Klippancheckar som gäller i butiker med medlemskap i Klippans Köpmannaförening. Efter att de tre pristagarna utsetts, konstaterade juryn att två av dem faktiskt har en släktrelation. Det har givetvis inget med tävlingsresultatet att göra.

1:a Pris Kristina Nilsson – ”Bilden har alltid varit betydelsefull för mig

Kristina Nilsson är en hängiven amatörfotograf som tycker om att ge sig ut i naturen med kameran i högsta hugg. Hon knep förstaplatsen med sin ”Kvällsritt” som får en förnimma doften av en ljummen sommarkväll.

Motivering: ”En perfekt komponerad bild, snyggt redigerad, lagom kontraster mot vägdammet. Den har en stark känsla av närvaro även om ryttaren med hästen är en bit bort.”

Berätta om bilden?

– Det var en tidig kväll i augusti, jag satt vid mitt köksbord och tittade ut genom fönstret då jag fick syn på granntjejen som var ute och red. Det var väldigt torrt ute och dammet yrde. Jag sprang ut med kameran och jag kommer ihåg att jag sprang rakt in i vår jasminbuske på tomten för att få en bra bild. Det är en bild som jag verkligen tycker om.

Tar du mycket bilder?

– Jag bor ju ute på landet och då finns det många tillfällen till fotografering. Jag brukar ta bilder på djur som jag inte vet vad det är för något och skicka in till Naturhistoriska museet och så får man svar på några timmar.

Var kommer ditt fotointresse ifrån?

– Bilden har alltid varit betydelsefull för mig. Jag har jobbat med inramning i 33 år, både på Gallerix och i eget företag.