Tänkvärt när julen dansat ut…

Många av oss tar julfirandet för givet – Julskinka, köttbullar och sill ska finnas på bordet, paketen ska ligga under granen och inget får störa klockan tre då Kalle Anka är på TV. Men många sitter ensamma och i en del familjer finns det inte pengar över till varken julklappar eller julmat.

Det är av den anledningen som Bönens hus, som är en ideell kristen förening i Klippan, anordnade julfirande för alla som ville komma.
– Det är elfte året i rad och det har blivit som en tradition. De som kommer är helt vanliga människor, äldre som yngre, ensamma och familjer, säger Gudrun Göransson som är församlingsledare.

Stort behov

Hon är mycket nöjd med kvällen och berättar att foajén till Vuxenskolan var helt fullsmockad innan de ens hade öppnat dörrarna klockan tre.
– Vi hade 72 ätande gäster och det visar hur stort behovet är. Det kom folk både från Åstorp, Kvidinge och Malmö och alla var förväntansfulla över kvällen.

Många ville hjälpa till

Det var många som var med och bidrog till att kvällen kunde genomföras – med mat, julklappar och underhållning. Det blev till och med över så att man kunde få med sig en brödpåse hem.
– Vi har upplevt en stor generositet här i Klippan, både från näringsidkare, ideella föreningar och privatpersoner, säger Gudrun Göransson.