Sinnenas kulturnatt

Den 11 februari är det dags för Ljungbyheds första kulturnatt. Kommunens kulturstrateg Camilla Alexandersson har fått positiva reaktioner från boende i kommunen.
– De tycker att det är kul att det händer något just kring den här tiden på året när det normalt inte händer så mycket.

Kulturnattens tema kretsar kring våra sinnen och arrangeras av kommunen tillsammans med Ljungbyhed Park. Såväl ideella föreningar, företagare och kommunala verksamheter får chansen att visa upp sin verksamhet. Målet är att det ska finnas något för alla inom såväl sång- och musikframträdanden, mat, dryck, konst och design. I skrivande stund är programmet inte helt spikat och därför vill Camilla Alexandersson under vår intervju inte gå ut med detaljer i detta skede.
– Jag kan i alla fall säga att intresset har varit stort och vi har en intressant spänn-
vidd i deltagarlistan.

Flygmaskiner och militärhistoria

En del av de verksamheter som håller till på gamla F5-området är i alla fall inbokade och klara. Bland dessa är Ljungbyheds Militärhistoriska Museum och Ljungbyheds Aeronautiska Sällskap.
– Vi kommer att visa upp flygmaskiner från 50- och 60-talet och skapa en slags kringmiljö med folk, kläder och fordon för att på så sätt återskapa hur det var när det var en krigsflygplats. Om det blir utomhus eller inne i våra hangarer beror på vädret, säger Bengt Pålsson, sekreterare i Ljungbyheds Aeronautiska Sällskap.

Nya upplevelser och oväntade möten

Konstnären Jasmine Cederqvist som tog emot fjolårets kulturstipendium från Klippans kommun ställer sin ateljé till förfogande för olika konstnärer med anknytning till trakten. Bland annat kommer Jasmines 16-åriga dotter Emma att visa upp sina målningar och även film.

Camilla Alexanderssons ambitioner med kulturnatten är att erbjuda publiken nya upplevelser och oväntade möten med kulturellt verksamma människor i Klippans kommun.
– Vi kommer inte att snegla på hur andra gör kulturnätter. Vi kommer att skräddarsy efter de förutsättningar och behov vi har i kommunen. Jag hoppas att alla går man ur huse på kvällen den 11 februari.

Sinnenas Kulturnatt
Var? Ljungbyhed Park
(gamla F5-området).
När? 11 februari
Tid? 19-24
För mer info gå in på
www.klippan.se