Här serveras det både kakor och leenden!

Att driva ett konditori handlar inte bara om att sälja kakor. Det vet Anne Rosengren och Eva Moberg på Ljungbyheds konditori, som fick Klippan kommuns köpmanspris i slutet av förra året. För dem är lyckan att se kunden gå ut ur butiken med ett leende. De beröms bland annat för sin personliga service och för sitt skapande av en naturlig träffpunkt i Ljungbyhed. Söderås Journalen har fått en pratstund med Anne Rosengren.

Hur kändes det när ni fick priset?

– Jag blev jätteförvånad. Min spontana reaktion var att – vem har röstat på oss? Jag tycker det är jättetrevligt och oerhört smickrande.

Hur lyder receptet på er framgång?

– Vi vågar skoja och prata med kunderna. Man måste bjuda på sig själv när man har ett sånt här yrke. Ibland kan det komma in någon som ser allvarlig ut och då är det så härligt och se dem gå ut ur butiken med ett leende. Sedan har vi ett bra utbud med chokladdisk, vetebröd och så vidare. Våra diskar är alltid välfyllda och det ser gott ut. På eftermiddagen är hyllorna tomma och det är ett bevis på att allt är nybakat.

Vad ska ni göra för pengarna?

– Vet inte riktigt, extra julklappar till oss själva kanske, säger hon och skrattar. Det är ju en så härlig tid att få detta priset!Köpmanspriset…
…består av 5 000 kronor och ett diplom. Syftet med utmärkelsen är att stärka identiteten hos kommunens handel samt lyfta fram goda exempel. Priset delas ut till ett företag eller person som är verksam inom handeln i Klippans kommun. Pristagare utses av kommun-
styrelsen.