Bli pippi på fågel!

Är du en fullfjädrad fågelskådare eller vill du bara få en skön naturupplevelse? På lördag anordnar Klippanbygdens Natur örn- och gåsdag under guidning av ornitologen Roland Sjöberg.

Den traditionella örn- och gåsdagen brukar vara populär. Det kommer att bli en heldagsutflykt med fågelskådning där örn och gås är av speciellt intresse. Vart man åker och vad man kommer att få se på utflykten bestäms av väder och vind. Sträng vinter norrut betyder mer fåglar ner till det lite varmare Skåne. Med på utflykten följer ornitologen Roland Sjöberg som lovar att man får lära sig massor av saker. Själv har han varit intresserad av fåglar i hela sitt liv.
– Det bästa stället att se örn på är Landön vid Hanöbukten och Vanneberga. Vi har sett flockar på uppemot 40 stycken vid Landön. Kungsörn kan vara svår att se, men om det blir lite kallare så kan man se stora flockar runt Kristianstad. När det gäller gäss så är de mest vanliga grågås, kanadagås och sädgås. Spetsbergsgåsen är mer sällsynt så man blir glad om man ser en sån!

Vad är det mest speciella ni har sett?

– Något år har vi sett hökuggla vid de sydskånska sjöarna och den är väldigt sällsynt här nere.Datum och tid: 28 januari kl 7-15
Kostnad: Gratis!
Samling: Spångens Gästis för samåkning
Att tänka på: Varma kläder!
Att ta med: Fika och kikare,
(kikare finns även att låna).