3:e pris = Niklas Furevi ”Familjen kan bli rätt så less på mig.”

– När man bestämmer sig för att åka ut och fota hittar man oftast inget, säger Niklas Furevi. Trots det konstaterandet är han ständigt på jakt efter det perfekta motivet. Ibland till familjens stora förtret.

Motivering: ”En dramatisk bild med mystik. Niklas har tagit en bild på ett kanske inte så okänt motiv i kommunen och gjort det till ett konstverk.”

Berätta om bilden?

– Det trädet har jag fotograferat mycket. Jag vet inte hur många gånger jag har kört dit stressad för att få med solnedgången och när jag har kommit dit så har solen varit nedanför horisonten. Oftast har det varit när vi ska äta och då får man höra: du ska inte köra nu igen? Man har misslyckats ett par gånger. Just den här bilden är tagen en sensommardag i färg som jag sedan ändrat till svartvit för att få mer mystik.

Fotograferar du mycket?

– Ja det gäller att ha kameran med sig, men familjen kan bli rätt så less på mig. Om jag tar med kameran så fastnar jag. Man vill bara lite till hela tiden och antingen blir familjen irriterad eller jag själv, säger han med ett leende.